1 1/1

Samuel "Titan" Kulbila

Afrički Titan: Momak kojem ne trebaju isprike
Afrički Titan: Momak kojem ne trebaju isprike

Kao i većina bodybuildera u imućnijim dijelovima svijeta, i ovaj fascinantni momak se boji da će izgubiti mišiće od previše kardija, pa je aerobne vježbe sveo na dva dana sedmično. Kada želi istopiti masne naslage, počinje trenirati dva puta dnevno.

Pitanje koje se logično postavlja je to, kako je uopšte uspio postići takvu figuru bez svih dodataka na kojima svjetska bodybuilding i fitness industrija godišnje obrne stotine miliona dolara. On kaže da je usredotočen na svoju ishranu, a kako njegov indeks tjelesne masti iznosi tek nekih 10 posto, pored drastičnih razlika u odnosu na ostale bildere, on to definitivno radi uspješno i zbog toga i jeste fenomen.

Pored dizanja tegova, radi kao radnik na građevinama, a tjelesna građa mu je pružila mogućnost da dodatno nešto zaradi radeći kao izbacivač. Također, ima i neku vrstu sponzora u kompaniji nazvanoj "SeriousAbotLifting".

Prvo takmičenje na koje je izašao, bilo je "2014 Man Ghana National Championship", kada je u srednjoj kategoriji došao do bronzane medalje. Njegove ambicije su visoke, budući da želi učiniti natural bodybuilding popularnim u svojoj domovini, ali i da motivirajuće djeluje na ljude širom Planete, što mu je definitivno već i pošlo za rukom.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak