Veteran Dexter Jackson kao živa inspiracija svima - Body.ba

46-godišnjak zadivio sve

Veteran Dexter Jackson kao živa inspiracija svima

Piše: Body.ba

Utorak, 22.09.2015.

Veteran Dexter Jackson kao živa inspiracija svima

Možda Phil Heath jeste ostvario čudesan rezultat osvojivši svoju petu Mr. Olympiju zaredom, ali pravi heroj najvećeg bodybuilding takmičenja na svijetu je ipak neko drugi. Naravno, radi se o Dexteru Jackson, čovjeku koji je takmičenje završio sa srebrenom medaljom oko vrata.

Skandal oko zabrane takmičenja Kai Greeneu, kao jedinom pravom rivalu braniocu titule, najbolje je iskoristio veteran koji je vjerovatno na kraju nadmašio i sopstvena očekivanja, budući da je sa punih 46 godina od strane sudija zadržan na bini do samog kraja, rame uz rame sa velikim "The Giftom".

Phil Heath, sada peterostruki šampion, ima 35 godina i može se reći da se već odavno nalazi na vrhuncu. S druge strane, rival koji mu se uspio najviše približiti ove godine Dexter Jackson, na bini je stajao sa punih 46 godina!

Čak i da nije uzeo ni tu srebrenu medalju, pa i da se nije plasirao ni među prvih 10 takmičara, sama pojava na bini jednog čovjeka rođenog 1969. godine, bini rezervisanoj za najrazvijenije momke na svijetu sa najboljim tjelesnim formama koje se mogu naći na Planeti, dovoljno je inspirativna za cijeli svijet.

Koliko ljudi se već od 30. godine života pomiri sa padom tjelesne forme i gomilanjem masnih naslaga? Koliko njih smatra da je nemoguće napraviti nešto bolje? Koliko ih smatra da je prekasno za pokušaj dostizanja životne forme?

Ime Dexter Jackson je dovoljno reći da se demantuje svako takvo mišljenje, jer ovaj čovjek koji je 2008. bio Mr. Olympia, čak sedam godina poslije se vratio na tron i dokazao da je sve moguće ako postoji dovoljno čvrsta volja, te da godine nisu uvijek limitirajući faktor.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>10 fitness ciljeva koji će vas dovesti u formu

Pravi put do top forme

10 fitness ciljeva koji će vas dovesti u formu

Ciljevi postavljeni u smislu, "ove godine želim skinuti salo", nisu dovoljno dobro precizirani i u velikoj...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Revolucija u sportu - adidas Alphaskin

U saradnji sa NASA-om

Revolucija u sportu - adidas Alphaskin

Ova sportska "revolucija"/ ALPHASKIN dio je tehnološkog ostvarenja kompanije adidas koja je u saradnji sa...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Sve što vam treba: Šest pravila mršanja

Za odlučne

Sve što vam treba: Šest pravila mršanja

Prije svega da razjasnimo osnovnu stvar, ono što svi pretili žele je smanjenje masnih naslaga na tijelu i tu...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)