Više od bodybuildera: Kai korača stopama Arnolda - Body.ba

Greene u Hollywoodu

Više od bodybuildera: Kai korača stopama Arnolda

Piše: Body.ba

Utorak, 17.01.2017.

Dok je bodybuilding bio slabo poznato zanimanje kojim su se bavili samo rijetki "čudaci" prvenstveno u Americi, jedan Austrijanac Arnold Schwarzenegger se svojom karizmom uspio izdići iznad sporta kojim se bavi, te ga svojom popularnošću učiniti popularnijim nego ikada ranije.

Upravo zbog toga je sedmerostruki Mr. Olympia, a kasnije uspješni glumac i guverner tako velika, vjerovatno i najveća legenda bodybuildinga svih vremena, iako historija poznaje i uspješnije i impresivnije građene. U današnje vrijeme, kada je bodybuilding popularniji nego ikada, već decenijama ne postoji osoba koja je po svemu tome i slična velikom Arnoldu. Međutim, čini se da su se stvari konačno počele mijenjati u pozitivnom smislu.

Kako Mr. Olympia predstavlja zbor najboljih među najboljima, te neprikosnoveni šampion Phil Heath sigurno grabi prema titulama u čijem broju će po svemu sudeći stići i najuspješniji dvojac Ronnie Coleman - Lee Haney, interesantno je da jedan velikan ostaje po strani i već dvije godine uopšte ne izlazi na najveću binu, a da je pritom njegova popularnost sve veća.

Naravno, radi se o Kai Greeneu, šampionu u očima ljudi, borcu, živoj bodybuilding legendi. Div sa dvije pletenice, posvetio se ostalim načinima promovisanja onoga što on živi, bodybuildingu kog on shvata kao umjetnost, te se tako na mnogo prilagođeniji način primiče širokim narodnim masama.

Da je na dobrom putu u svojoj misiji, pokazuje i danas sve prisutnije mjerilo popularnosti slavnih osoba - društvene mreže, na kojima Kai Greene važi za dosta popularniju ličnost od čovjeka koji je po mjerilima svih stručnjaka bolji od Greenea, čemu u prilog govori i 6 titula prvaka. Kai Greenea na Facebooku prati 4,6 miliona ljudi, a Heatha 3,4. Slično je i na Instagramu gdje Greene ima 2,3 miliona pratioca, a Heath 1,9 milion.

Učestvujući na raznim manifestacijama širom svijeta, Kai Greene je došao do tačke koja znači ostvarenje snova. Pridružio se velikoj holivudskoj agenciji, tačnije izabran je od strane "The Gersh Agency", glumačke agencije locirane u Los Angelesu, pod čijim okriljem su neki od glumaca poput Jamie Foxxa, Dave Chapellea, Johna Goodmana i drugih.

Da stvar bude zanimljivija, Kai Greene je u Kini već snimio neke od scena očigledno akcionog filma, a čije prikazivanje je najavio za 2018. godinu. Kako sve to izgleda na setu u borilačkoj areni, možete pogledati u nastavku.

1 / 2
  Kreni

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Sve što vam treba: Šest pravila mršanja

Za odlučne

Sve što vam treba: Šest pravila mršanja

Prije svega da razjasnimo osnovnu stvar, ono što svi pretili žele je smanjenje masnih naslaga na tijelu i tu...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Stop beskrajnom kardiju ako želite izgledati dobro

Evo i zašto

Stop beskrajnom kardiju ako želite izgledati dobro

Nevjerovatno veliki broj osoba kardio vježbanje smatra glavnim i nedodirljivim načinom popravljanja tjelesne...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Jedan od najboljih: Dennis Wolf najavio povratak

Vuk se vraća!

Jedan od najboljih: Dennis Wolf najavio povratak

Jedan od najboljih bodybuildera današnjice Nijemac Dennis Wolf koji se na bini nije pojavio još od 2015...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)