Mlada powerlifterka koju s pravom zovu "supergirl" - Body.ba

Fascinanto snažna

Mlada powerlifterka koju s pravom zovu "supergirl"

Piše: Body.ba

Četvrtak, 04.01.2018.

Mlada powerlifterka koju s pravom zovu "supergirl"

Sa samo 16 godina, srednjoškolka iz New Jerseyja Naomi Kutin je sposobna na mrtvom dizanju podići čak 165 kilograma, te 145 kilograma tegova na čučnju. Naravno, to je mnogo više nego što je sposoban prosječno snažan muškarac pa stoga nije ni čudo što je ova djevojčica dobila nadimak "supergirl".

S koliko snagom ova djevojčica raspolaže, dovoljno je uporediti njenu tjelesnu masu i sposobnosti na svim složenim vježbama gdje se lagano da zaključiti da na svakoj od vježbi može podići više od svoje dvostruke težine.

Iako zbog svega toga Naomi Kutin djeluje kao fenomen, ona je počela vježbati s opterećenjima mnogo ranije nego što je to uobičajno, a sve zbog hobija njenog oca koji je dizao tegove pa je i ona željela isto.

"Mislili smo da je takvo vježbanje samo dječiji prohtjev koji će je proći za tri mjeseca", kaže njena majka, priznavši da je bila potpuno u krivu.

Sada, pred Naomi stoji svijetla budućnost u ovom sportu i brojni rekordi za koje upravo nju mnogi vide kao osobu koja će biti sposobna da ih ubrzo obori i postane poznata u cijelom svijetu.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>10 fitness ciljeva koji će vas dovesti u formu

Pravi put do top forme

10 fitness ciljeva koji će vas dovesti u formu

Ciljevi postavljeni u smislu, "ove godine želim skinuti salo", nisu dovoljno dobro precizirani i u velikoj...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Revolucija u sportu - adidas Alphaskin

U saradnji sa NASA-om

Revolucija u sportu - adidas Alphaskin

Ova sportska "revolucija"/ ALPHASKIN dio je tehnološkog ostvarenja kompanije adidas koja je u saradnji sa...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Sve što vam treba: Šest pravila mršanja

Za odlučne

Sve što vam treba: Šest pravila mršanja

Prije svega da razjasnimo osnovnu stvar, ono što svi pretili žele je smanjenje masnih naslaga na tijelu i tu...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)