1 1/4

Peter Crouch - 200,6 cm

Poput košarkaša: Oni su najviši fudbaleri
Poput košarkaša: Oni su najviši fudbaleri

Dok izgledom ostavlja dojam žgoljavog i smotanog dvometraša, Peter Crouch je najveći dio svjetske javnosti ostavljao bez teksta zabijajući golove u dresu slavnog Liverpoola. Dugo vremena je bio nerješiva enigma protivnika u kaznenom prostoru, a najinteresantnije je to što nije bio ništa manje opasan ni kada loptu ima u nogama.

Kakvu karijeru ima iza sebe, dovoljno govori podatak da je domovinu predstavljao na dva Svjetska prvenstva, sa ukupno 42 upisana nastupa i 22 postignuta gola. Što se tiče klubova, igrao je za Tottenham, Liverpool, Southampton, Aston Villu, Portsmouth, QPR, te Stoke City čiji je i danas član. Ovaj napadač visok nešto više od 200 cm i dalje stvara probleme ostalim premierligašima.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak