Najveća afro frizura: Dječak Guinnessov rekorder - Body.ba

13-godišnji Tyler

Najveća afro frizura: Dječak Guinnessov rekorder

Piše: Body.ba

Srijeda, 30.11.2016.

Najveća afro frizura: Dječak Guinnessov rekorder

Knjiga Guinnessovih rekorda, puna je interesantnih činjenica i dostignuća ljudi već više od pola stoljeća, od kada se bilježe, a skoro pa svakoga dana se pojavljuje i neki novi rekorder čije ime ostaje zapisano u historiji. Jedan od takvih je 13-godišnji dječak Tyler Wright sa svojom rekorderskom frizurom.

Ovaj mladi stanovnik američkog St. Louisa, postao je i službeno osoba sa najvećom afro frizurom ikada, a čije mjere iznose čak 25,4 centimetra visine i 22,9 centimetara širine. Obim joj iznosi nevjerovatnih 177 centimetara.

Malog Tylera je još u trećem razredu osnovne škole na interesantan i prilično zahtjevan poduhvat potakla fotografija njegovog oca iz 1970. godine, na kojoj je imao veliku afro frizuru.

Ubrzo je nadmašio oca, a kako mu je bilo žao šišati kosu, njegovi najbliži su došli na ideju da provjere koliko iznose svjetski rekordi u veličini afro frizure i ostali iznenađeni.

Specifičnu frizuru koja ponajviše karakteriše crnce, a koja je bila pravi modni trend 60-ih godina prošlog stoljeća, u rekordnoj dužini među ženama ima 41-godišnja Aevin Dugas, a čije mjere su 16 centimetara visine i 21 centimetar širine, a njeno "uzgajanje" je trajalo 12 godina.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>10 fitness ciljeva koji će vas dovesti u formu

Pravi put do top forme

10 fitness ciljeva koji će vas dovesti u formu

Ciljevi postavljeni u smislu, "ove godine želim skinuti salo", nisu dovoljno dobro precizirani i u velikoj...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Revolucija u sportu - adidas Alphaskin

U saradnji sa NASA-om

Revolucija u sportu - adidas Alphaskin

Ova sportska "revolucija"/ ALPHASKIN dio je tehnološkog ostvarenja kompanije adidas koja je u saradnji sa...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Sve što vam treba: Šest pravila mršanja

Za odlučne

Sve što vam treba: Šest pravila mršanja

Prije svega da razjasnimo osnovnu stvar, ono što svi pretili žele je smanjenje masnih naslaga na tijelu i tu...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)