Hrana za bolji seks - Body.ba

Savjeti

Hrana za bolji seks

Piše: Body.ba

Utorak, 28.05.2013.

Ako želite da vaš seksualni život bude bolji nego što je trenutno, vjerovali ili ne, hrana vam može pomoći u tome. Nema ništa bolje od romantične večere, sa domaćom hranom zar ne? Neka hrana sadrži vitamine i komponente koji poboljšavaju seksualnu funkciju, a samim tim i sesksualno iskustvo.

Postoji nekoliko proizvoda koji imaju ulogu afrodizijaka, povećavaju seksualni apetit i zbog njih se osjećate privlačnije i zavodljivije.

Avokado


Asteci smatraju da je ovo voće dobro za testise, zbog njegovog oblika. Ipak, sa naučne strane, smatra se da je avokado afrodizijak zbog velikog broja nezasićenih masti koje sadrži. Te nezasićene masti čine avokado odličnim za srce i arterije. Sve što pomaže srcu da bude zdravo, pomaže i krvi da cirkuliše na pravim mjestima.

Bademi


Bademi rasplamsaju strast, djeluju kao seksualni stimulansi i pored toga su lijek za plodnost. Bademi su bogati cinkom, selenom, vitaminom E koji je važan za seksualno zdravlje i reprodukciju. Cink podiže libido i seksualnu želju.

Jagode


Jedna istraživanja su pokazala da su muškarcima jako privlačne žene koje nose crvenu boju. Jagode su odličan izvor vitamina B, koji je odličan za žene, jer pomaže u odstranjivanju problema pri porodu, a kod muškaraca povećava broj spermatozoida.

Morska hrana


Iako vam možda neke od njih izgledaju ljigavo, lignje su poznate kao dobar afrodizijak. Bogate su cinkom i zato su odlične za podizanje libida. Pored lignji, losos i haringa su bogate sa omega 3 masnim kiselinama, koje poboljšavaju seksualni život.

Rukola


Istraživanja su pokazala da su ovi zeleni listovi puni minerala i antioksidansa koji su esencijalni za seksualno zdravlje, jer blokiraju apsorpciju zagađenog vazduha, koji negativno utječe na libido.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Koliko kalorija troše zimski sportovi?

Sjajan put do dobre forme

Koliko kalorija troše zimski sportovi?

Dolazak zime i snježnog pokrivača na planine otvara brojne nove mogućnosti dobre zabave, ali ujedno i iznimno...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Zlato Adisa Jakića na Natural Mr. Olympiji

Veliki uspjeh

Zlato Adisa Jakića na Natural Mr. Olympiji

Najuspješniji bosanskohercegovački fitness model i prvi profesionalni Men's Physique takmičar sa prostora...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Iskoristite kafu da trening učinite ubitačnim

Naučnici poručuju

Iskoristite kafu da trening učinite ubitačnim

Naučno istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu "Sport Nutrition and Exercise Metabolism",...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)