Kafa smanjuje obim grudi - Body.ba

Volite kafu?

Kafa smanjuje obim grudi

Piše: Body.ba

Srijeda, 13.11.2013.

Kafa smanjuje obim grudi

Kafa je bitan dio svakog našeg jutra, onda tek kada otvorimo oči i moramo brzo da se razbudimo kako bismo se spremili za još jedan radni dan. Zato je kafa jedan od najboljih instrumenata za buđenje u ranim jutarnjim satim. Američki naučnici su uradili istraživanja u kojima je dokazano da zloupotreba kafe umanjuje obim grudi kod žena.

Naučnici tvrde da pripadnice nježnijeg spola trebaju biti oprezne sa dozom kafe koju unose u svoj organizam, ako ne žele rizikovati i na taj način umanjiti obim grudi.

U istraživanjima je učestvovalo tri žene. Njihov zadatak je bio da piju kafu svaki dan. Razultati su iznenadili čak i ekspete kada su otkrili da koliko su kafe više pile volonterke, toliko su im se grudi više "topile".

Oni ističu da ako žena popije više od tri kafe dnevno, za kratko vrijeme će nositi broj manje grudnjaka. Podaci istraživanja ukazuju na to da obim grudi može da se smanji i do 17%. Istraživači su posebno obraćali pažnju na žene sa većim grudima kod kojih je razlika bila vidljiva.

Ako prirodno imate manje grudi, nemate razloga za brigu, jer na vas ovo ne utječe, jer je efekat vidljiv samo kod žena sa velikim grudima.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Koliko kalorija troše zimski sportovi?

Sjajan put do dobre forme

Koliko kalorija troše zimski sportovi?

Dolazak zime i snježnog pokrivača na planine otvara brojne nove mogućnosti dobre zabave, ali ujedno i iznimno...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Zlato Adisa Jakića na Natural Mr. Olympiji

Veliki uspjeh

Zlato Adisa Jakića na Natural Mr. Olympiji

Najuspješniji bosanskohercegovački fitness model i prvi profesionalni Men's Physique takmičar sa prostora...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Iskoristite kafu da trening učinite ubitačnim

Naučnici poručuju

Iskoristite kafu da trening učinite ubitačnim

Naučno istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu "Sport Nutrition and Exercise Metabolism",...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)