Počela piti 3 litra vode dnevno i dogodilo se ovo - Body.ba

Eksperiment novinarke

Počela piti 3 litra vode dnevno i dogodilo se ovo

Piše: Body.ba

Srijeda, 28.05.2014.

Počela piti 3 litra vode dnevno i dogodilo se ovo

Svima je poznato da bi dnevna količina unosa vode za optimalno funkcionisanje organizma trebala biti oko dva litra, što je ruku na srce količina koju rijetko ko unosi u svoje tijelo. Skoro svi imaju isto opravdanje da jednostavno zaborave piti vodu kada nisu žedni, pa se na tome priča obično i završi.

Novinarka Sabrina Bachai je zbog svega toga odlučila napraviti mali eksperiment na sebi, a plan joj je bio da tokom jedne sedmice, svakoga dana popije 12 čaša vode, što odgovara količini od tri litra vode, a sve s ciljem da vidi kakve će promjene uočiti na sebi.

Njen eksperiment je praktično bio još u ranoj fazi kada je počela primjećivati novosti, koje je iznijela na gostovanju u programu ABC televizije:

"Počela sam puno kvalitetnije spavati, a koža je dobila sjaj. Ostale navike nisam mijenjala, jela sam kao prije i trenirala, ali sam ipak smršala kilogram. Voda mi je regulisala apetit. Uostalom, mi puno puta jedemo jer mislimo da smo gladni a zapravo smo dehidrirani", zaključila je Bachaijeva jasno svojim primjerom poručujući svima da ne zaborave piti vodu zbog svih nabrojanih dobrih stvari koje propuštaju.

Ipak, postoji i jedan problem koji je ipak morala istaknuti jer je i to bila jedna od promjena, a to je mnogostruko češći odlazak u WC, ali kada vidimo sve pozitivne strane, to postaje zanemarivo.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Koliko treninga sedmično je dovoljno?

Pronađite balans

Koliko treninga sedmično je dovoljno?

Koliko treninga na sedmičnoj osnovi je u stvari idealan broj, koliko fizičke aktivnosti vodi do...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Pušenje i treninzi: zašto je to loša kombinacija

Nerijetko viđeni spoj

Pušenje i treninzi: zašto je to loša kombinacija

Spoj nespojivog, fizičkog izazova za organizam koji pročišćava pluća i pokreće krvotok sa dubokim udisanjem...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Bol u donjim leđima: 4 koraka koja ga otklanjaju

Spas za bolna leđa

Bol u donjim leđima: 4 koraka koja ga otklanjaju

Bol u donjem dijelu leđa obično je izazvan jednim od tri razloga - skraćenim mišićima u predjelu kukova,...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)