Steroid bi mogao UFC šampiona koštati karijere - Body.ba

Jon Jones pred krahom

Steroid bi mogao UFC šampiona koštati karijere

Piše: Body.ba

Srijeda, 13.09.2017.

Šampion UFC-a Jon Jones, samo par dana nakon herojskog poduhvata i velike pobjede nad Danielom Cormierom koja mu je vratila pojas prvaka poluteške kategorije, našao se u najtežoj situaciji od početka karijere i to sve zbog objave rezultata doping-testa uzoraka krvi i urina uzetih prije borbe.

Američka antidoping agencija "USADA", izdala je službeno saopćenje u kom se navodi da je uzorak A doping testa Jona Jonesa pozitivan na oralni steroid Turinabol, da bi sada stigla objava da je i uzorak B sa istim zabranjenim supstancama.

Budući da je slično ovaj ekstremno talentovani borac već proživio, te smogao snage da se nakon procesa i suspenzije vrati i ponovo dosegne sami vrh, ovoga puta bi se vrlo vjerovatno moglo dogoditi to da njegova karijera u UFC-u bude i definitivno okončana.

Iz USADA ističu da za donošenje bilo kakvih zaključaka žele sačekati kompletiranje procedure, s tim da Jon Jones više nema mogućnosti traženja novih analiza jer je njegov tim nakon pozitivnog A uzorka zahtijevao da se pregleda i B uzorak što je i urađeno.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Koliko treninga sedmično je dovoljno?

Pronađite balans

Koliko treninga sedmično je dovoljno?

Koliko treninga na sedmičnoj osnovi je u stvari idealan broj, koliko fizičke aktivnosti vodi do...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Pušenje i treninzi: zašto je to loša kombinacija

Nerijetko viđeni spoj

Pušenje i treninzi: zašto je to loša kombinacija

Spoj nespojivog, fizičkog izazova za organizam koji pročišćava pluća i pokreće krvotok sa dubokim udisanjem...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Bol u donjim leđima: 4 koraka koja ga otklanjaju

Spas za bolna leđa

Bol u donjim leđima: 4 koraka koja ga otklanjaju

Bol u donjem dijelu leđa obično je izazvan jednim od tri razloga - skraćenim mišićima u predjelu kukova,...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)