1 1/1

Radom i odricanjem protiv loše genetike

Kako je Arnold prevazišao lošu gentetiku?
Kako je Arnold prevazišao lošu gentetiku?

Ukoliko određeni dio tijela zaostaje, i nalazi se na vrhu liste prioriteta za poboljšanje, jednostavno nije rješenje to da se izvodi hiljada ponavljanja i konstantno muči istim vježbama. Potrebno je posebno prilagoditi pristup takvom problemu.

Jasno je to bilo Arnoldu Schwarzeneggeru, čija rutina vježbanja nogu je izgledala ovako:

Čučnjevi - izvodio ih je u pet serija sa po 12, 15, pa nekada čak i 20 ponavljanja. Nakon čučnjeva bi na red došle nože ekstenzije, ili popularni šut, a tu bi se uklopile i četiri serije iskoraka sa ne pretjerano velikim opterećenjem.

Što se tiče listova, u vrijeme vladavine Arnolda Schwarzeneggera, nije bilo toliko sprava za vježbanje listova, pa je poznato da se on sa kolegama obično bazirao na tz. magarečije podizanje na prste. Radilo se obično o 15-20 ponavljanja sa dvije osobe na leđima, te drugom serijom od 10-ak ponavljanja sa jednom.

Budući Terminator i guverner, koristio je provjerene mogućnosti koje su mu pružale određene vježbe i nije gubio vrijeme sa neefikasnim. Uz sve to, tokom cijele godine je posebnu pažnju pridavao svojoj dijeti, koja mu je i omogućila da bude toliko velik i toliko uspješan kakvim ga pamtimo.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak