1 1/3

1. Kasni zalogaji

Tri loše navike uništavaju sav trud u teretani
Tri loše navike uništavaju sav trud u teretani

Većina bodybuildera se vodi mišljenjem o "noćnom katabolizmu", koji ih vodi ka gubljenju mišića dok spavaju. Baš zbog toga, oni izazivaju to da unutrašnji organi imaju ogroman dio posla da odrade do buđenja, onemogućujući tako i njima zasluženi odmor, te trošeći energiju na njihov rad čak i tokom sna.

Zaista, postoji par jednostavnih namirnica koje su preporučene za konzumiranje prije spavanja, misleći prvenstveno na one sa najčišćim proteinom koji ne treba puno razlagati, dok sve ostale nikako ne bi trebalo jesti barem dva sata prije spavanja. Interesantno je da lučenje, za bildere dragocjenog, hornoma rasta također biva sputano tokom sna, ukoliko organizam mora lučiti inulin i druge supstance tokom procesa varenja složenije hrane, a posebno one bogate ugljikohidratima.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak