1 1/6

1. Funkcionišu poput mašine, a ne poput plišanog mede

Najbolje stvari koje treba "ukrasti" od takmičara
Najbolje stvari koje treba "ukrasti" od takmičara

Većina profesionalnih takmičara je u stanju da svoj um uštimaju tako da funkcionišu mnogo sličnije mašinama nego ljudima. Oni ne žive u snovima niti kukaju, oni čvrsto u fokusu drže svoj cilj i ne popuštaju ni kada su im loši dani, ni kada im je najteže. Njihova sposobnost da održe konstantu u treninzima, ishrani, i samom spartanskom stilu života, za "obične" ljude je posve fascinantna.

Ono što se od njih može i treba uzeti u tom pogledu je veća doza odlučnosti i čvrsta odluka da će se jedna te ista stvar raditi svaki dan dok se ne stigne do tog cilja. Isto tako, profesionalci ne podliježu emocijama i one im ne određuju šta i kada će raditi. Oni su u stanju da postave jasnu barijeru između emocija i obaveza i ne dopuštaju njihovo miješanje. 

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak