1 1/1

Mr. Olympia je vježbao sa manjim pločama i znao važnost istezanja

Želite imati latove kao Zane? Trenirajte kao on
Želite imati latove kao Zane? Trenirajte kao on

Najbolje se držati dvometarske olimpijske šipke, čija jedna strana je fiksirana u ćošku, dok su ploče tegova manjeg promjera na drugoj. Stvar je u tome što izvođenje ove vježbe sa postavljenim većim pločama onemogućava puni opseg pokreta jer udaraju u prsa, pa veliki Zane preporučuje vježbanje sa naredanim pločama od maksimalno 10 kilograma.

"Zahvatiti šipku i preplesti prste. Saviti koljena tako da gornji dio tijela bude paralelan sa tlom. Ja povlačim težinu gore dok ne dodirnem prsa, a onda spuštam polahko, siguran da blago (ali sigurno) savijam leđa dok spuštam teg dole. Važno je zakriviti leđa da bi se maksimiziralo istezanje. Ako zadržite donja leđa zakrivljenima, stegnut ćete gornje leđne mišiće, ali nećete pogoditi donji dio centralnih latova. Morate istezati latove kako bi osigurali puni razvoj", poručuje četverostruki prvak.

Kako istezati latove?

"Latove treba istezati sa pozom prednjeg širenja u trajanju od 30 sekundi između setova, za zadržavati se u poziciji jednoručnog veslanja na 15 sekundi".

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak