Adnan Gosto po četvrti put apsolutni šampion BiH - Body.ba

Državno prvenstvo BiH

Adnan Gosto po četvrti put apsolutni šampion BiH

Piše: Body.ba

Ponedeljak, 27.04.2015.

Adnan Gosto po četvrti put apsolutni šampion BiH

Okončano je i 16. po redu državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u bodybuildingu, koje je ovoga puta održano u Tomislavgradu, te je baš kao i ranijih sezona proteklo u znaku sjajnog Mostarca Adnana Goste.

Učešće u otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine je uzelo 35 takmičara, raspoređenih u niz različitih kategorija, kako muških, tako i ženskih.

U juniorskoj konkurenciji zlatne medalje su odnijeli Benjamin Raič (kategorija do 75 kilograma) i Boris Planinić (kategorija + 75 kg).

Men's Physique kategorija do 178 cm je očekivano pokorena od strane Belmira Berberovića, dok je u među takmičarima + 178 cm slavio Miodrag Nedić.

Classic bodybuilding kategorija također podijeljena po visini je donijela također dva šampiona - Irzada Hotića (do 180 cm) i Alena Ahmethodžića koji je nastupio u kategoriji classic + 180 cm.

Bodybuilding kategorije, koje su svakako i najatraktivnije, kao i obično su podijeljene u tri potkategorije. U konkurenciji do 80 kilograma pobjedu je odnio Mirnes Husanović, do 90 kilograma je slavio dobro poznati Adnan Gosto, dok je u konkurenciji 90+ zlato pripalo Saši Draškoviću.

Apsolutna kategorija je donijela zanimljive okršaje na bini, a kao i prethodne tri sezone i ovoga puta je Adnan Gosto proglašen apsolutnim šampionom Bosne i Hercegovine.

Kategorija wheelchair je kao i svaki put dosad izazvala veliko divljenje prisutnih, budući da su osobe bez mogućnosti samostalnog kretanja ponovo pokazale kako ljudska snaga i volja ne poznaju nikakve barijere. Nadir Hajro je ponovo proglašen za šampiona države u ovoj kategoriji.

Što se tiče pripadnica ljepšeg spola i one su imale svoje velike trenutke na bini, a Lana Omerović je proglašena za pobjednicu u kategoriji Body bikini do 168 cm, dok je u konkurenciji +168 cm zlato osvojila dobro poznata Lejla Šebić. Dijana Huskić je slavila u kategoriji Fitness bikini.

Treba istaći da je cijelo takmičenje ostalo u sjeni skandala nastalog zbog nezadovoljstva jednog od takmičara iz 90+ kategorije, koji je na bini pocijepao plaketu namijenjenu osvajaču 4. pozicije, te javno optužio žiri za malverzacije.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Koreanski Hulk koji građom podsjeća na Arnolda

Hwang Chul Soon

Koreanski Hulk koji građom podsjeća na Arnolda

Južnokorejski bodybuilder, glumac i model Hwang Chul Soon, osoba je koja svojom impresivnom tjelesnom građom...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Svjetski šampion: Ima 70 godina i ne traži isprike

Bodybuilder veteran

Svjetski šampion: Ima 70 godina i ne traži isprike

Već od 30. godine života, ne shvatajući da tek tada ulaze u najjače godine života, ljudi počinju tražiti...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Najisklesaniji policajac na kog je NYPD ponosan

Michael Counihan

Najisklesaniji policajac na kog je NYPD ponosan

Za svoje vrijeme Ronnie Coleman je bio pravi pojam fizički nadmoćnog policajca čije same pojave su se bojali...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Sergi Constance je nabacio brutalne mišiće

Od modela do ogromnog

Sergi Constance je nabacio brutalne mišiće

Jedan od najpoznatijih fitness modela na Planeti Sergi Constance,  proteklih mjeseci je napravio zaista...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)