Adnan Gosto po četvrti put apsolutni šampion BiH - Body.ba

Državno prvenstvo BiH

Adnan Gosto po četvrti put apsolutni šampion BiH

Piše: Body.ba

Ponedeljak, 27.04.2015.

Adnan Gosto po četvrti put apsolutni šampion BiH

Okončano je i 16. po redu državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u bodybuildingu, koje je ovoga puta održano u Tomislavgradu, te je baš kao i ranijih sezona proteklo u znaku sjajnog Mostarca Adnana Goste.

Učešće u otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine je uzelo 35 takmičara, raspoređenih u niz različitih kategorija, kako muških, tako i ženskih.

U juniorskoj konkurenciji zlatne medalje su odnijeli Benjamin Raič (kategorija do 75 kilograma) i Boris Planinić (kategorija + 75 kg).

Men's Physique kategorija do 178 cm je očekivano pokorena od strane Belmira Berberovića, dok je u među takmičarima + 178 cm slavio Miodrag Nedić.

Classic bodybuilding kategorija također podijeljena po visini je donijela također dva šampiona - Irzada Hotića (do 180 cm) i Alena Ahmethodžića koji je nastupio u kategoriji classic + 180 cm.

Bodybuilding kategorije, koje su svakako i najatraktivnije, kao i obično su podijeljene u tri potkategorije. U konkurenciji do 80 kilograma pobjedu je odnio Mirnes Husanović, do 90 kilograma je slavio dobro poznati Adnan Gosto, dok je u konkurenciji 90+ zlato pripalo Saši Draškoviću.

Apsolutna kategorija je donijela zanimljive okršaje na bini, a kao i prethodne tri sezone i ovoga puta je Adnan Gosto proglašen apsolutnim šampionom Bosne i Hercegovine.

Kategorija wheelchair je kao i svaki put dosad izazvala veliko divljenje prisutnih, budući da su osobe bez mogućnosti samostalnog kretanja ponovo pokazale kako ljudska snaga i volja ne poznaju nikakve barijere. Nadir Hajro je ponovo proglašen za šampiona države u ovoj kategoriji.

Što se tiče pripadnica ljepšeg spola i one su imale svoje velike trenutke na bini, a Lana Omerović je proglašena za pobjednicu u kategoriji Body bikini do 168 cm, dok je u konkurenciji +168 cm zlato osvojila dobro poznata Lejla Šebić. Dijana Huskić je slavila u kategoriji Fitness bikini.

Treba istaći da je cijelo takmičenje ostalo u sjeni skandala nastalog zbog nezadovoljstva jednog od takmičara iz 90+ kategorije, koji je na bini pocijepao plaketu namijenjenu osvajaču 4. pozicije, te javno optužio žiri za malverzacije.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Pet čudovišta bodybuildinga: Tada i danas

Drastične promjene

Pet čudovišta bodybuildinga: Tada i danas

Na vrhuncu svojih karijera, bodybuilderi sopstvena tijela guraju i preko samih granica njihovih mogućnosti,...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Nevjerovatan doček za Big Ramyja u domovini Egiptu

Mr. Olympia viceprvak

Nevjerovatan doček za Big Ramyja u domovini Egiptu

Samo nekoliko dana nakon što je Egipat proslavio historijski plasman na Svjetsko prvenstvo u fudbalu, te...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>Kako je izgledao "otac bodybuildinga" 1893. godine

Eugen Sandow

Kako je izgledao "otac bodybuildinga" 1893. godine

Prije whey proteina, aminokiselina, sintetičkog testosterona, hormona rasta, pa i proizvodnje stotina...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>Selfie s Big Ramyjem: I "Terminator" impresioniran

Pobjednik Arnold Classica

Selfie s Big Ramyjem: I "Terminator" impresioniran

Ovogodišnji šampion Arnold Classic Europea Big Ramy Elssbiay, na bini u Barceloni je predstavio svoje...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)