"Četvrto mjesto na Arnoldu je historijski uspjeh" - Body.ba

Miodrag Nedić presretan

"Četvrto mjesto na Arnoldu je historijski uspjeh"

Piše: Body.ba

Srijeda, 05.10.2016.

"Četvrto mjesto na Arnoldu  je historijski uspjeh"

Sarajlija Miodrag Nedić se uspješno bavi bodybuildingom, a krajem septembra je na izuzetno jakom takmičenju Arnold Classic Europe osvojio 4. mjesto u konkurenciji takmičara od 40 do 44 godine i time ostvario najveći uspjeh u historiji bh. bodybuildinga.

Nedić je na početku razgovora za naš portal istakao kako se bodybuildingom ne bavi profesionalno, već amaterski, te da svoj rezultat smatra ogromnim uspjehom.

"Jedini profesionalac u BiH je Mirsad Terzo, a svi ostali se bodybuildingom bavimo amaterski. U historiji BiH niko nikad nije ušao u finale takmičenja Arnold Classic Europe na koje svake godine idu najbolji takmičari. Na ovakvim manifestacijama se u finalu nađe šest takmičara, a ja sam osvojio četvrto mjesto i kako da ne budem zadovoljan. Ovo takmičenje je uz Mr. Olympiju najjače na svijetu, jače i od Evropskog i od Svjetskog prvenstva", rekao je Nedić, koji je potom nastavio:

"Bavio sam se aktivno fudbalom i igrao sam u Premijer ligi, ali sam sa dvadesetak godina prestao igrati fudbal. Rekreativno sam krenuo trenirati po teretanama, zavolio sam to i znate kako to dalje ide. Jedan prijatelj mi je jednom rekao da dobro izgledam i predložio mi da se prijavim na takmičenje. Poslušao sam ga, i eto... Pošto sam se bavio i fudbalom, povukao bih paralelu između fudbala i bodybuildinga - Bodybuilding je pet puta teži sport. Ovo je jedini sport koji se mora 24 sata živjeti, a ne samo trenirati. Čitav dan trebaš voditi brigu o svojoj ishrani, gledat kako ćeš, kada i koliko pojesti, voditi zdrav život... Kada si fudbaler, odradiš trening i radiš u slobodno vrijeme šta hoćeš. U bodybuildingu nema opuštanja, samo gledaš na sat i paziš na kalorije. Mislim da je ovo jedan od najzahtjevnijih sportova na svijetu".

Miodrag Nedić je imao poruku za naše čitaoce, koji gaje sklonost prema bavljenju bodybuildingom.

"Moj savjet je da svakako vode računa o svom zdravlju i izgledu ali, iskreno, ne bih baš preporučio nekome da se bavi profesionalnim bodybuildingom. Ovaj sport je veoma skup, od priprema, suplemenata, ishrane, kotizacija za učešće itd., a nikako ti se ne vraća. Bodybuilding nije olimpijski sport, a kod nas najpopularniji sportovi poput fudbala i košarke jedva dobijaju podršku države, a o bodybuildingu je suvišno i govoriti. U svakom slučaju, svako ko želi da drži do sebe i do svoga tijela bi se mogao, pa i trebao baviti bodybuildingom".

Naš bodybuilder u budućnosti ima samo jednu želju, a to je učešće na Mr. Olympiji.

"Sada sam u fazi relaksacije. Bio sam na ovom velikom takmičenju, treba mi malo vremena da se odmorim. Ne ide mi sad da 'idem s konja na magarca' i da se s tako velikog takmičenja vraćam na regionalna takmičenja. Isključivo bih išao dalje, ostala mi je još ta Mr. Olympia za Evropu i tamo bih vjerovatno mogao ići sljedeće godine. Iznad toga nema više ništa, to je sami top. Trudit ću se dogodine da odem na to takmičenje, to je moja želja. Želio bih da se zahvalim prijateljima i sponzorima koji su mi pomogli da odem na ovo prestižno takmičenje, prvenstveno Amiru Idrizoviću, vlasniku Fitnes centra Ari Gym, Real Pharm i selektoru reprezentacije Mirsadu Terzi", zaključio je Miodrag Nedić.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Prvi žešći treninzi Mr. Olympije nakon operacije

Povratak Phil Heatha

Prvi žešći treninzi Mr. Olympije nakon operacije

Za najbolje od najboljih u svijetu bodybuildinga ulazak u novu sezonu nije mogao biti teži jer pored...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>10 razloga zašto je Arnold "kralj" mačo muškaraca

Arnold i motivacija

10 razloga zašto je Arnold "kralj" mačo muškaraca

Arnold Schwarzenegger je najvažnija figura u historiji bodybuildinga, te istovremeno i najfotografisaniji...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Jeremy Buendia pretrpio tešku povredu mišića prsa

Mr. Olympia

Jeremy Buendia pretrpio tešku povredu mišića prsa

Aktuelni Mr. Olympia u kategoriji Men's Physique i čovjek koji se kroz protekle četiri godine etablirao u...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Koreanski Hulk koji građom podsjeća na Arnolda

Hwang Chul Soon

Koreanski Hulk koji građom podsjeća na Arnolda

Južnokorejski bodybuilder, glumac i model Hwang Chul Soon, osoba je koja svojom impresivnom tjelesnom građom...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)