Mirsad Terzo: Najbolje od mene tek dolazi - Body.ba

Jedini bh. IFBB PRO

Mirsad Terzo: Najbolje od mene tek dolazi

Piše: Body.ba

Četvrtak, 14.11.2013.

Mirsad Terzo: Najbolje od mene tek dolazi

Mirsad Terzo je zasigurno najuspješniji bosanskohercegovački bodybuilder, jedini sa IFBB PRO statusom. Predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na mnogobrojnim takmičenjima širom svijeta, međutim nakon dobijanja pomenute licence, pravi izazovi u karijeri ga tek očekuju.

Kao što i sam kaže, ljubav prema bodybuildingu se rodila još davne 1995. godine kada je odradio prvi ozbiljniji trening, a već dvije godine kasnije je po prvi put stajao na bini... 

"S treninzima sam krenuo 1995. godine, nekad pred novu godinu, čisto zbog toga što mi se svidjelo. Dvije godine kasnije sam nastupio na prvom takmičenju. U periodu od 2001. do 2007. je uslijedila pauza takmičenja, da bi 2007. napravio comeback i tako je sve krenulo".

Jeste li zadovoljni dosadašnjim ostvarenim rezultatima?

"Generalno zadovoljan sam rezultatima i napretkom.  Iako sam sada u prvoj ligi na samom početku, te još uvijek nisam afirmisao ime u tom okruženju, najbolje tek dolazi".

Dok čekamo nove, koja je omiljena titula, da li se neka posebno izdvaja?

"Bez sumnje Juliette Bergmann Classic 2010. godine, jer sam tom pobjedom osvojio status IFBB PRO".

Na posljednja dva takmičenja, EVLS Prague Pro-u u Pragu, te na Sheru Classics u Indiji ostvarili ste 11., odnosno 5. mjesto u više nego žestokoj konkurenciji, kako komentarišete taj uspjeh?

"Pa to 11. realno je trebalo biti 6. ili 7. mjesto u očima mojim i drugih s kojima sam razgovarao, što se tiče Indije, realno 3., ali taj problem novog imenima na sceni se pokazao, pa je tako jedan već afirmisani i poznati Raul Carrasco odnio to treće mjesto".

Je li već isplaniran izlazak na naredno takmičenje?

"Ako Bog da u planu je izlazak početkom maja u Žilini, u Slovačkoj na Mozolani Classicu, ili na FIBO ili Body Power-u, vidjet ćemo. Sve zavisi od finansija i toga da li ću biti u mogućnosti spremiti se na pravi načini".

Selektor ste bodybuilding reprezentacije BiH, kako vam se čini trenutno stanje i imamo li perspektive u ovom sportu?

"Perspektive ima što se tiče takmičara definitivno ima, ali što se tiče pomoći države, tu već nema jer od države ne dobijamo nikakvu potporu".

Da li bi neke posebno izdvojili?

"Pa tu su Adnan Gosto, Damir Bošnjaković, Tomislav Damjanović, Belmir Berberović. Što se tiče ženskih takmičarki mogu izdvojiti Sanelu Terzo i Sanu Muslić".

Za kraj, jedno zanimljivo pitanje, u Pragu ste se sreli sa velikim Kai Greeneom, kakav dojam je ostavio na vas i šta mislite, da li će konačno uspjeti prestići Phil Heatha i osvojiti tu dugo čekanu Mr. Olympiju?

"On je već sada veći od Heatha, dok je po mom ukusu malo strukturalno lošiji zbog nekih detalja na leđima. Tako da ne znam da li će ga stići. Kao osoba jeste bolji, ali zbog te strukturalnosti ipak prednost dajem Heathu", smatra Terzo.

Kai Greene i Mirsad Terzo

Bravo terzo ponos bosne.

- Adem

Nedelja, 30.11.2014. 22:50,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Kai izgleda fenomenalno: Da li će se takmičiti?

Nepoznanica Mr. Olympije

Kai izgleda fenomenalno: Da li će se takmičiti?

Veliki Kai Greene od 2015. godine ne nastupa na Mr. Olympiji, najprestižnijem bodybuilding takmičenju na...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži fotogaleriju

Komentari (0)

>Čudovište na koljenima: Rich Piana na rubu smrti

Bori se za život

Čudovište na koljenima: Rich Piana na rubu smrti

Vjerovatno najpoznatiji bodybuilding čudak na svijetu, monstruozni Rich Piana, trenutno se bori za život...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>10 ludih činjenica o bodybuilderima

Većini nepoznate

10 ludih činjenica o bodybuilderima

U moru savjeta o treninzima i ishrani za postizanje željenih bodybuilding rezultata, neke veoma značajne...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Divovi pored kojih ruke Phil Heatha izgledaju male

Veći i od šampiona

Divovi pored kojih ruke Phil Heatha izgledaju male

Phil Heath je već sada jedan od bodybuildera koji su dosegnuli status legendi, a šest titula Mr. Olympia i...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)