2 2/5

Greška 2: Nedovoljna posvećenost na treninzima

Pet najvećih grešaka kod treninga zadnje lože
Pet najvećih grešaka kod treninga zadnje lože

Dok za bicepse svako radi minimalno tri vježbe, za zadnje lože koje su mnogostruko veće, odvaja se samo kratko vrijeme pred kraj treninga nogu, i obično se tada radi ležeći pregib zadnje lože. 

Pošto tako masivni mišići zaslužuju mnogo više pažnje, posebno kada zaostaju za ostalim mišićima u svom razvoju, mudro bi bilo odvojiti trening zadnje lože od treninga kvadricepsa. Ukoliko se ipak radi sve odjednom, pametan potez bi bio rad na kvadricepsima u jednoj vježbi, nakon koje bi se vježbale lože, i tako u krug nakon kompletiranja svake vježbe. 

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak