1 1/10

1. Čučnjevi

Top 10 vježbi koje se mogu izvoditi u kući
Top 10 vježbi koje se mogu izvoditi u kući

Jedna od najboljih stvari vezanih za čučnjeve, kao jednu od dvije najefikasnije vježbe ljudskog tijela općenito, upravo je ta što se u svakom trenutku može izvoditi bez ikakve dodatne opreme. Aktivira mnogo više i od samog donjeg dijela tijela, popravljajući snagu, tonus nogu i zadnjice, ali istovremeno podižući na stepen više i sam balans tijela. 

Ova vježba je veoma efikasna i bez ikakvih dodatnih opterećenja, a njena efikasnost se povećava dodavanjem sve većeg broja ponavljanja i serija. Isto tako, dubina spuštanja ovisi o spremnosti vježbača, s tim da jedini potpuno ispravni način vježbanja uključuje spuštanje do tačke u kojoj se butine i tlo dovode u paralelu.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak