1 1/3

Sprava za veslanje

Kardio sprave kojima se uporedo i jačaju mišići
Kardio sprave kojima se uporedo i jačaju mišići

Pored standardne sprave za veslanje sa velikim kilažama, postoji i kardio sprava za veslanje koja omogućava prave veslačke pokrete približne težine koja dobro dočarava veslanje u kajaku. Izvodeći ovu kardio vježbu, aktiviraju se skoro pa svi mišići tijela, kako leđa i ruku, tako i nogu i gluteusa koji također izvršavaju dio procesa odgurivanja tijela i pokretnog sjedala od platforme za stopala.

Veslanjem kao kardio spravo, ne samo da se tope kalorije i samim tim smanjuju masne naslage, već se istovremeno jačaju i grade mišići kroz napore mnogo složenije od ostalih vidova aerobnih vježbi.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak