Pet mitova o trčanju koje treba ignorisati

Netačna vjerovanja

Prva ozbiljnija fizička aktivnost koju učimo još kao mala djeca je trčanje, ista ona vježba kojoj se većina vraća prilikom prvih pokušaja popravljanja tjelesne forme, mršanja i poboljšanja kondicije. 

Ozbiljnije uključenje trčanja u sistem života, donosi i prirodnu težnju za što profesionalnijim pristupom koji reducira mogućnosti povreda i pruža mogućnost izvlačenja maksimalne efektivnosti vježbanja. Ipak, neka od najčešće ponavljanjih "pravila" koja se vežu za trčanje, obični su mitovi koji nemaju nikakva utemeljenja u realnosti. Pet njih iz nastavka teksta možete slobodno ignorisati.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak