1 1/6

Jedu neuporedivo više ribe i morskih plodova

Ugledajmo se: Zašto Azijati nisu debeli?
Ugledajmo se: Zašto Azijati nisu debeli?

Dok kod Amerikanaca, a sve više i Evropljana, brza hrana poprima funkciju osnove lanca ishrane, Azijati svoj dnevni unos proteina skoro svakoga dana baziraju na konzumiranju ribe. To je najčistije meso koje nema negativnih primjesa, u kom se osim proteina može pronaći još samo dobra masnoća, koja bi se svakako trebala unositi u organizam u vidu Omega 3 suplementa.

Dakle, osim proteina, ljudi s istoka unose usput i element koji pomaže radu srca i cijelog kardiovaskularnog sistema, dok su za ostale rezervisane zasićene masnoće, i ostale opasne transmasne kiseline koje vode samo do preuranjene smrti, visokog holesterola i drugih zdravstvenih katastrofa. 

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak