Šest najvećih prevara za mršavljenje - Body.ba

Ne budite naivci

Šest najvećih prevara za mršavljenje

Piše: Maja Marinović

Srijeda, 23.06.2010.

Šest najvećih prevara za mršavljenje

Čudesno! ...ali i nestvarno!

Želite li izgubiti kilograme pažljivo birajte svoj put i dobro istražite svaki od hiljada ponuđenih planova, prije nego što svoje tijelo, ali i novčanik prepustite razgrantoj industriji mršavljenja. Samo pomislite da biste trebali malo zategnuti stomak ili butine, kliknite ovdje i ondje i ući ćete u veliko tržište kvalitetnih proizvoda i planova za mršanje, ali i nevjerovatnih prevara koje će naivnoj mušteriji prodati ‘idealno tijelo bez muke za manje od 7 dana’.

Još od davnina čudesni eliksir kupovao se po vrtoglavim cijenama od slatkoriječivih prodavaca i alhemičara. Princip je ostao isti, pakovanje i prodavci su se donekle promijenili, ali naivaca željnih idealnih proporcija vjerovatno nikada nije bilo više.

Predstavljamo vam šest najbezobraznijih ‘dijetetskih’ prevara.

Dijetetske naljepnice

Ideja da na svoje tijelo nalijepite naljepnicu i preko noći ogulite kilograme zvuči sjajno. Međutim, do danas nije pronađen dokaz da ovakvi proizvodi zasita rade. Reklamne kampanje za proizvode primamljivih naziva kao “Peal Away The Pounds” (Ogulite kilograme) tvrdile su da je moguće izgubiti 1,5 do 2 kilograma tokom sedmice, sve dok na američkom sudu nisu morale prihvatiti nagodbu u kojoj su priznali da su njihovi slogani potpuno neutemeljeni.

Odijela za mršanje

Debela, slojevita odijela povećavaju temperaturu tijela i jednostavno tope kilograme! Tako tvrde prodavači, a stvarnost je nešto drugačija. Iako je moguće malo izgubiti na težini dok nosite ovakvo odijelo, radi se jednostavno o gubitku vode zbog znojenja. Čim se napijete vode, oni grami koji su isparili se vraćaju.

Umanjivači kortizola

Tokom posljednjih godina više različitih proizvodžača na tržište je plasiralo suplemente koji bi trebali smanjiti kortizol i time smanjiti količinu masnoće na stomaku. Ipak, nikada nije dokazano da ovi proizvodi zaista rade. Zbog lažnih tvrdnji u reklamnim kampanjama proizvodžači Cortistressa i CortiSlima kažnjeni su sa 12 miliona dolara. Toliko o učinkovitosti njihovih proizvoda: zaista uklanjaju debljinu – ali iz novčanika.

Kreme za mršavljenje

Koliko puta ste razmišljali o mršanju, ali jednostavno niste imali dovoljno volje da krenete sa nekim od aktivnih programa. Kako samo divno zvuči ovo rješenje: namažete se kremom i kilogrami nestaju. Istina, proizvođači ovih čudotvornih krema nisu kažnjeni, ali sam zato što su brzo reagovali nakon što im je u Americi upućeno upozorenje da će se to desiti ukoliko nastave lažno promovirati svoje proizvode.

Biljni čajevi

Čaj ima mnoga ljekovita svojstva, ali ako je vjerovati ekspertima, pomoć u mršavljenju nije jedno od njih. Obično se prodaju pod čudnim kineskim imenima i daju garanciju za povrat novca u slučaju neuspjeha. Međutim, pokušajte dobiti svoj novac nazad i vidjećete šta će se desiti.

Dijetetske pilule

Rješenje iz budućnosti. Ove pilule vjerovatno su odgovor na pitanje zašto u serijalu “Zvjezdane staze” nema debelih ljudi. Kao i serijal, i pilule su potpuna fikcija. Do sada, proizvođači ovakvih proizvoda za mršavljenje platili su najveće kazne. enadrine EFX, One-A-Day Weight Smart, CortiSlim iTrimSpa platili su ukupno 25 miliona dolara u kaznama. Ipak, ovdje imamo i izuzetak. Do sada, jedini sličan prozivod koji je zaista imao i neku potvrdu kroz istraživanja je pilula “Alli” (aktivna supstanca orlistat).

a Bozen kozmetik za mrsavljenje sta je sa tim.. to nesto domace.. mada cisto sumnjam da i to djeluje .. nista bez volje,, trcanja, ishrane i svega ostalog..

- 795

Utorak, 27.07.2010. 16:24,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Top 5 trenutno najisklesanijih celebrityja

Pozavidjeli bi takmičari

Top 5 trenutno najisklesanijih celebrityja

Mnogi će biti iznenađeni kada vide kojih to pet planetarno poznatih muškaraca je čuveni Generation Iron...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Nekad premršava a danas je fitness zvijezda

Zgodna Taylor Vetrucci

Nekad premršava a danas je fitness zvijezda

Taylor Vetrucci je nevjerovatno zgodna djevojka koja svojim isklesanim tijelom osvaja svijet fitnessa....Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>5 najuticajnijih majstora borilački vještina

U proteklih sto godina

5 najuticajnijih majstora borilački vještina

Dok se odabir najboljeg i najjačeg majstora borilačkih vještina obično svodi na subjektivnu odluku, govoreći...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Mlada powerlifterka koju s pravom zovu "supergirl"

Fascinanto snažna

Mlada powerlifterka koju s pravom zovu "supergirl"

Sa samo 16 godina, srednjoškolka iz New Jerseyja Naomi Kutin je sposobna na mrtvom dizanju podići čak 165...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)