1 1/10

1. Nabavka veće flaše vode koja će uvijek stajati na radnom stolu

Transformišite svoju formu kroz 10 malih koraka
Transformišite svoju formu kroz 10 malih koraka

Hidratacija u preporučenoj količini svakoga dana, najlakši je način drastičnog poboljšanja cijelog niza procesa u organizmu, ubrzanja metabolizma, smanjenja količine hrane koja se konzumira u obrocima, pa sve do povećanja elastičnosti i same ljepote kože. Također, veoma značajno je to što voda asistira u procesu probave na način pomaganja transporta glukoze u mišiće, što tokom samih treninga održava nivoe energije visokima.

Zbog toga bodybuilderi tokom treninga nikada ne zaboravljaju na konstantnu hidrataciju, a to je i razlog zašto bi na vidnom mjestu uvijek trebali imati veću flašu vode uz čije često korištenje će dostizanje 2 unesena litra tekućine (koliko je preporučeno kao optimalno) u organizam tokom dana postati ubičajna dnevna praksa.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak