Zašto još uvijek stomak nije ravan? - Body.ba

Saznajte

Zašto još uvijek stomak nije ravan?

Piše: Body.ba

Petak, 23.05.2014.

Svi oni koji su probali da skinu masne naslage oko stomaka, znaju da je to mukotrpan proces. Kao mala pomoć, mi vam otkrivamo pet najvećih grešaka koje uporno otežavaju put ka ravnom i lijepom stomaku. 

1. Pogrešno vježbate

Svakodnevno trčanje je dobro za vaše srce, ali kardio vježbe vam neće pomoći da se oslobodite masnih naslaga. Za taj cilj, nedjeljno se prepoučuje 250 minuta umjerenog treninga ili 125 minuta intezivnog treninga. 

2. Jedete previše prerađene hrane

Prerađene žitarice kao što hljeb, krekeri, čips i prerađeni šećer povećavaju nivo masti u vašem tijelu. Pa, ako pored napornih vježbi vi ipak konzumirate ovu hranu, sabortirate sami sebe. 

3. Radite pogrešne vježbe

Radite trbušnjake od jutra do mraka? Vrijeme je da prestanete. Kada imate masne naslage oko stomaka, trbušnjaci ne pomažu - oni su za oblikovanje, ali ne za mršanje. Umjesto njih, ovaj kratak trening vam može pomoći. 

 
4. Pod stresom ste
Što ste više pod stresom, to vam je teže da smršate. Glavni krivac nije hrana koju koristite kao utjehu, već hormon stresa koritzol, koji povećava količinu masti koje vaše tijelo zadržava.
 
5. Nedostaje vam motivacije
Da li ste u potpunosti posvećeni ovom cilju? Ako vam je stvarno bitno, onda budite uporni. Nađite motivaciju koja vam neće dozvoliti da odustanete od zdravog života. 

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>21-godišnja Belgijanka je fitness senzacija

Savannah Prez

21-godišnja Belgijanka je fitness senzacija

Mlada Belgijanka Savannah Prez, djevojka je koja se već sa dvadeset godina mogla pohvaliti izgrađenim tijelom...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>10 jednostavno fantastičnih izjava The Rocka

Dwayne Johnson

10 jednostavno fantastičnih izjava The Rocka

Dwayne Johnson poznat kao The Rock, jedna je od najkarizmatičnijih slavnih ličnosti. To je čovjek koji je...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Dama od čelika diže svoju četverostruku težinu

Stefi Cohen

Dama od čelika diže svoju četverostruku težinu

Stefi Cohen je dama koja diže veće težine od većine muškaraca na svijetu, a pritom teži mnogostruko manje od...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>11 sportašica poznatih samo jer su jako zgodne

Najatraktivnije na terenu

11 sportašica poznatih samo jer su jako zgodne

Popularnost sportista u svijetu u brojnim slučajevima nema mnogo veze sa njihovim konkretnim atletskim...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)