1 1/4

Sklekovi

Preporučeno damama: 4 vježbe za podizanje grudi
Preporučeno damama: 4 vježbe za podizanje grudi

Sklekovi su bez ikakve sumnje najpoznatija vježba gornjeg dijela tijela, a ako računamo i to da je vježba koja se izvodi bez ikakve dodatne opreme, jedna je i od najkorisnijih koje postoje. Pripadnice nježnijeg spola se prirodno teže snalaze u izvođenju sklekova, pa im se na časovima tjelesnog odgoja čak omogućava i izvođenje olakšane "ženske" verzije sklekova. Međutim, svaka dama bi trebala biti ohrabrena da dovoljno ojača da može napraviti barem pet sklekova, jer beneficije koje ova vježba ostavlja na njihova tijela zaista su značajne, a odnose se na snagu ruku, ramena, a posebno jačanje i uljepšavanje grudi. 

Preporučuje se izvođenje sklekova u tri serije od po deset ponavljanja, između kojih se ostavlja minut do minut i pol pauze.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak