1 1/2

Veći broj ponavljanja i povećanje snage

Veće težine ili više ponavljanja: Šta je bolje?
Veće težine ili više ponavljanja: Šta je bolje?

Za povećanje sveukupne snage tijela, a što kasnije za posljedicu ima i postizanje veće hipertrofije na treninzima i veći rast mišića, vježbanje sa velikim kilažama je ono što treba primijeniti u treningu. Međutim, stalno guranje većih i većih kilaža, veoma brzo će dovesti do sudara sa težinom koju nije moguće izbaciti, a konstantno igranje na granici mogućnosti, otvara ogroman rizik od povreda i sputavanja kompletnog napretka.

To je trenutak kada promjena strategije predstavlja pravi ključ za otvaranje novih vidika i puteva za probijanje barijera.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak