4 loše navike koje uništavaju kosu - Body.ba

Savjeti

4 loše navike koje uništavaju kosu

Piše: Ajla Softić

Ponedeljak, 03.06.2013.

4 loše navike koje uništavaju kosu

Sjajna i zdrava kosa je san svakoga. Iako se raznim preparatima maksimalno trudimo da očuvamo kosu, ponekad je nesvjesno uništavamo svakodnevnim navikama.

Pranje kose svaki dan
Stručnjaci ističu da je kosa najljepša onda, kada prirodne masti iz korijena daju sjaj cijeloj kosi. Kosu perite svaki drugi ili treći dan. Ako se propudite masne kose, naprskajte je vodom i osušite fenom. To će vam pomoći da pregurate taj dan.

Vezivanje kose konstantno na istom mjestu
Vezivanjem kose u konjski rep, konstantno na istom mjestu uništavate puno kose. Ako imate naviku često da vežete kosu, onda radite to na način da mjenjate često mjesto vezivanja i postavljanja repa.

Zanemarivanje tjemena glave
Da bi vaša kosa izrasla u zdravu i sjajnu, vaše tjeme zaslužuje potrebnu njegu. Masiranjem tjemena vrhovima prstiju, stimulirate protok krvi, a sa prepapratima za njegu tjemena jačate korijen kose.

Korišćenje pogrešne četke za kosu
Osim što će je oštetiti, pogrešna četka može vam i zamrsiti kosu. Pravilo glavi, da koliko je kosa duža, toliko četka treba biti veća. Za naglašenje volumena kose koristite rotirajuću četku, a za izravnjavanje koristite češalj.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Koliko kalorija troše zimski sportovi?

Sjajan put do dobre forme

Koliko kalorija troše zimski sportovi?

Dolazak zime i snježnog pokrivača na planine otvara brojne nove mogućnosti dobre zabave, ali ujedno i iznimno...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Zlato Adisa Jakića na Natural Mr. Olympiji

Veliki uspjeh

Zlato Adisa Jakića na Natural Mr. Olympiji

Najuspješniji bosanskohercegovački fitness model i prvi profesionalni Men's Physique takmičar sa prostora...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Iskoristite kafu da trening učinite ubitačnim

Naučnici poručuju

Iskoristite kafu da trening učinite ubitačnim

Naučno istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu "Sport Nutrition and Exercise Metabolism",...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)