Kako istaći konture lica? - Body.ba

Konturisanje lica

Kako istaći konture lica?

Piše: Body.ba

Petak, 05.12.2014.

Kako istaći konture lica?

Od kada je Kim Kardashian aktuelizirala konturisanje lica sa nekoliko različitih nijansi pudera, bronze i korektora, djevojke su postale opsjednute sa ovim trikom za besprijekornu ljepotu. 

Šta tačmo znači konturisanje lisa?

Naglašavanje i isticanje jagodica, a ujedno i stanjenje nosa i lica. Smisao konturisanja je da dobijete savršeno proporcionalno lice i da istaknete i definišete vaše crte lica.

Savjeti za konturisanje:

1. Prije nego počnete, morate znate kakvog je oblika vaše lice. Ono može biti u obliku srca, dijamanta, duguljasto, ovalno, pravougaono, kruškasto ili okruglo. 

2. Koristite samo kvalitetne proizvode. Potreban vam je svijeto tečni puder, korektor i dosta tamniji puder od same osnove. Ako birate kremasti puder koristite prste, a ako je tečan obavezno koristite četku.

3, Počnite sa osnovnim tečnim puderom, a zatim sa tamnijim prekrijte dijelove lice koje želite prekriti. Tu obično spadaju djelovi ispod jagodica, preko očnih kapaka, obje strane nosa i malo vrata kako biste sakrile podbradak.

4. Primjenite korektor koji trebate nanjeti po srednjem dijelu lica, na sredini nosa, iznad usana, po sredini brade, ispod očiju i ispod obrva. 

5. Kada završite sa oblikovanjem i isrctavanjem, koristite rumenilo kako biste obrazima dale prirodan izgled.  

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>10 fitness ciljeva koji će vas dovesti u formu

Pravi put do top forme

10 fitness ciljeva koji će vas dovesti u formu

Ciljevi postavljeni u smislu, "ove godine želim skinuti salo", nisu dovoljno dobro precizirani i u velikoj...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Revolucija u sportu - adidas Alphaskin

U saradnji sa NASA-om

Revolucija u sportu - adidas Alphaskin

Ova sportska "revolucija"/ ALPHASKIN dio je tehnološkog ostvarenja kompanije adidas koja je u saradnji sa...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Sve što vam treba: Šest pravila mršanja

Za odlučne

Sve što vam treba: Šest pravila mršanja

Prije svega da razjasnimo osnovnu stvar, ono što svi pretili žele je smanjenje masnih naslaga na tijelu i tu...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)