Kako zadržati mlad i lijep vrat - Body.ba

Lice pazite, a na vrat?

Kako zadržati mlad i lijep vrat

Piše: Body.ba

Utorak, 15.01.2013.

Kako zadržati mlad i lijep vrat

Vidjeli ste to na mnogim ženama, ali mislite da se neće desiti vama. Ipak, ako ne budete pazili, vaš vrat počeće izgledati ostarjelo mnogo prije vašeg lica. Ipak, postoje načini da spriječite prerano starenje vrata bez učešća hirurga

Previše žena svoje vrijeme troši mažući i pazeći svoje lice, a istovremeno potpuno zanemaruju vrat - sve dok ne bude prekasno. Međutim, vaš vrat ne mora izgledati staro kada napunite trideset godina, ako na vrijeme poduzmete mjere predostrožnosti i posvetite mu dovoljno pažnje. Vaš vrat može izgledati nježno i svježe i u poznim godinama.

Evo nekoliko jednostavnih trikova uz pomoć kojih ćete nositi kosu svezanu u rep svaki dan i ponosno isticati svoj vrat:

Gledajte TV uspravljeni

Slijeće put kad budete gledali TV, bilo to u dnevnoj ili spavaćoj sobi, obratite pažnju na pozu u kojoj to radite. Da li vam se dešava da spuštate bradu prema grudima i tako sjedite satima?

Ako je ovo poza u kojoj konstanto sjedite i ako je to već postala navika, vaš vrat će vremenom dobiti linije tamo gdje se koža preklapala, a vrlo je moguće i da se koža dodatno opusti.

Dajte sve od sebe da podignete bradu u svakom trenutku. Ako vas je neka šokirala fotografija na kojoj imate podbradak, vrlo je vjerovatno da on nastaje zato što spuštate bradu.

Držite se uspravno i to će spriječiti preuranjeno nastajanje bora. Zato bratite pažnju na način na koji sjedite!

Tretirajte vrat jednako kao i lice

Ako lice mažete kremama svako jutro i svako veče, a to ne radite i sa vratom, imaće njećno i mekano lice i star vrat. Ako ste ikad vidjeli ženu koja tako izgleda, onda znate kako to nije lijepo.

Od danas, sve što radite sa licem, radite i sa vratom. Ako stavljate masku na lice, stavite je i na vrat. Ako radite piling lica jedno sedmično, radite isto i sa vratom.

Vježbajte

Da bi izbjegli ukočenost i povrede vrata, ne trebate raditi samo vježbe i istezanje vrata, već i čitavog tijela. Ovo nije šala. Vježba snage čitavog tijela učiniće vrat ljepšim.

U vježbama snage učestvuje i vrat, a time će se na njemu razviti mišići i povećati njegova mobilnost.

A u onim danima kada ne odlazite u teretanu, ne zaboravite da istegnete vrat naginjući ga prema jednom, pa prema drugom ramenu, a onda prema leđima i prema grudima. Svaku poziciju zadržite po 30 sekundi.

Održavajte liniju

Ne treba biti puno pametan pa znati da ako se udebljate dio sala doći će i na vrat. Višak kila posebno je neatraktivan na vratu. Vježbajte i jedite zdravo i to će vam pomoći da ne dobijete podbradak i debeli vrat.

Masirajte svoj vrat

Ako si to možete priuštiti, otiđite na masažu svaka tri mjeseca i obavezno tražite i masažu vrata.To vas neće dodatno koštati, a sigurno ćete uživati.

Ako ne možete priuštiti masažu, uradite to sami. Masirajte vrat gore-dolje. To će stimulisati protok krvi u vratu i dovesti više krvi na površinu.

Spavajte sa ispravljenim vratom

Ako spavate sa više jastuka, vrijeme je da to prestanete raditi, jer ćete vjerovatno spavati iskrivljenog vrata. Spavanjem na niskom jastuku, vaš vrat ima više prilike da ostane ispravljen tokom noći.

Ako savijate vrat prema grudima dok spavate, vaš vrat će se vjerovatno ranije naborati, ali spavanjem sa nižim jastukom ili bez jastuka uopšte izbjeći ćete potrebu da gurate vrat prema grudima.

Super savjeti, problem s kojim se nazalost susrece skoro svaka zena :(

- candy

Utorak, 15.01.2013. 12:49,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Koliko treninga sedmično je dovoljno?

Pronađite balans

Koliko treninga sedmično je dovoljno?

Koliko treninga na sedmičnoj osnovi je u stvari idealan broj, koliko fizičke aktivnosti vodi do...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Pušenje i treninzi: zašto je to loša kombinacija

Nerijetko viđeni spoj

Pušenje i treninzi: zašto je to loša kombinacija

Spoj nespojivog, fizičkog izazova za organizam koji pročišćava pluća i pokreće krvotok sa dubokim udisanjem...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Bol u donjim leđima: 4 koraka koja ga otklanjaju

Spas za bolna leđa

Bol u donjim leđima: 4 koraka koja ga otklanjaju

Bol u donjem dijelu leđa obično je izazvan jednim od tri razloga - skraćenim mišićima u predjelu kukova,...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)