Oblikovanje obrva u zavisnosti od oblika lica - Body.ba

Korisni savjeti

Oblikovanje obrva u zavisnosti od oblika lica

Piše: Body.ba

Ponedeljak, 01.09.2014.

Oblikovanje obrva u zavisnosti od oblika lica

Dobro oblikovane obrve igraju veliku ulogu u vašem cjelokupnom izgledu. U zavisnosti na koji način oblikujete vaše obrve vaše lice može da se otvori, zatvori ili da izgleda pljosnato, odnosno usko. Obrve uvijek morate oblikovati po formi vašeg lica, jer svaka forma ima sopstvenu liniju koja se savršeno uklapa, pa zato pronađite svoju.

1. Za djevojke koje imaju lice u obliku trokuta, najbolji izbor su obrve čija je linija prava. Bez polukrugova ili špiceva, na ovaj način vaše lice će izgledati popunjeno.

2. Ukoliko vam je oblik lica kockast ili u obliku srca, vama će odlično pristajati obrve u obliku mjesečine, odnosno polukruga. Na ovaj način vi omekšavate crte lica.

3. One koje imaju izražen nos treba da oblikuju obrve u obliku mjesečine koja ne ide na polukrug, već malo više kao zakrivljena linija. Tamne obrve i previše tanke, pupunjavajte olovkom za oči ili specijalnom olovkom za obrve.

4. Ako želite da povećate sitne oči, oblikujte vaše obrve na način što će njihovi krajevi biti oštri i padat će ka donjem dijelu lica i bit će malo tanje.

5. Za djevojke sa krupnim očima, dovoljno je da oblikuju svoje obrve sa malo olovke, kako bi ih istakle.

6. Ukoliko su vaša brada i vilica izražene, obrve oblikujte u formi mjesečine bez oštrog kraja. Na taj način, oštri krajevi vašeg donjeg dijela lica će manje biti upadljiviji.

7. Ako nosite naočale, odaberite ram koji će pratiti liniju vaših obrva, a nikad nemojte oblikovati obrve po liniji vaših naočala.

Dodatni savjeti za oblikovanje obrva:

- Nikada nemojte brijati obrve.

- Kao najbolji način za oblikovanje obrva do sada se pokazao vosak za depilaciju. Privih nekoliko puta može biti bolno, ali neke djevojke kažu da je ovo manje bolniji način od čupanja obrva pincetom.

- Nakon što sredite obrve pincetom, koža može da postane crvena, zato je najbolje uvijek da to radite naveče, odnosno prije spavanja. Poslije odstranjivanja viška dlaka sa obrva, nanesite kremu za smirivanje kože.

- Prije svakog korišćenja pincete, najbolje je da istu obrišete pamukom koji ste prije natopili sa 100% alkoholom, ali i domaća rakija može poslužiti u ove svrhe. 

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Koliko kalorija troše zimski sportovi?

Sjajan put do dobre forme

Koliko kalorija troše zimski sportovi?

Dolazak zime i snježnog pokrivača na planine otvara brojne nove mogućnosti dobre zabave, ali ujedno i iznimno...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Zlato Adisa Jakića na Natural Mr. Olympiji

Veliki uspjeh

Zlato Adisa Jakića na Natural Mr. Olympiji

Najuspješniji bosanskohercegovački fitness model i prvi profesionalni Men's Physique takmičar sa prostora...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Iskoristite kafu da trening učinite ubitačnim

Naučnici poručuju

Iskoristite kafu da trening učinite ubitačnim

Naučno istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu "Sport Nutrition and Exercise Metabolism",...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)