Ko voli smrdljivce?

Kako muškarci mogu kontrolisati neugodne mirise?

Piše: Body.ba

Utorak, 15.01.2013.

Slažete li se da muškarci zaudaraju daleko više nego žene? Ovo nije seksistička izjava, već je naučnim putem dokazano da tijelo muškarac ispušta daleko jače mirise nego tijelo žene. Poznato je da muškarci zaudaraju prvenstveno zvog većeg nivoa testosterona. Da bi se borili protiv ove prirodne pojave, donosimo nekoliko prijedloga:

Tuširanje umjesto kupanja u kadi

Vjerovatno ste primjetili da se većina ženskih sapuna i gelova za kupanje reklamiraju preko žene koja leži u kadi. S druge strane, reklame koje ciljaju muškarce uvijek ih pokazuju pod tušem. To nije slučajno. Tuširanje je bolje za muškarce jer voda koja teče niz tijelo ga daleko bolje čisti od one u koju je tijelo samo zamočeno.

Brijte se ispod pazuha

Najgori smrad dolazi ispod pazuha, to sigurno nije tajna. Izvor ovog smrada je znoj. Iako znojenje ne možete zaustaviti, redovno brijanje ispod pazuha umanjiće neugodne mirise jer se znoj neće nagomilavati, a sa njime i bakterije koje u njemu žive i koje više neće truliti na tom mjestu.

Odčepite pore

Neugodni mirisi muškog tijela često su uzrokovani bakterijama koje žive na znojavoj koži. Zbog toga kožu trebate dobro izribati kako bi odćepili pore barem dva puta sedmično. Upamtite, vi ste muškarac i nježno kupanje neće razdrmati vašu čvrstu mušku kožu. Zato se dobro, muški izribajte.

Koristite losione protiv bakterija

Već smo kazali da neugodne mirise uzrokuju bakterije na tijelu. Zbog toga, nakon tuširanja dobro se posušite a onda namažite losionom koji ubija bakterije na vašoj koži. Losion koji sadrži alkohol, ubiće sve bakterija i brzo ispariti sa tijela.

Jedite hranu bogatu cinkom

Naučno je dokazano da nedostatak cinka u tijelu povećava neugodne mirise koji ispravaju iz muškaraca. Zato, ako osjetite da nenormalno smrdite, pojačajte unos cinkom bogate hrane, na primjer crvenog mesa.

Izbjegavajte određene vrste hrane

Kofein iz kafe, čaja ili kole može stimulirati žlijezde da proizvode više testosterona. Zato izbjegavajte kofein koliko god je više moguće ukoliko želite smanjiti količinu neugodnih mirisa koje ispuštate. Crveni i bijeli luk također mogu uzrokovati neugodan miris tijela. NAravno, ove vrste hrane ne treba u potpunosti izbaciti, ali korisno je ograničiti njihov unos.

ma ne bi prestao jesti cesnjak i luk da mi platis ,prosto me zabole dal smrdim ili mirisem hahahahahaha

- jebac na baterije iz Pule

Ponedeljak, 18.02.2013. 15:16,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Osnovne vježbe za povećanje mišićne mase

Nezaobilazni pokreti

Osnovne vježbe za povećanje mišićne mase

Nakon što se ispoštuje temeljna teza da za povećanje mišićne mase treba na pravi način urediti kvalitet...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Pravi test: 9 stvari koji mogu samo najspremniji

Koliko ste vi spremni?

Pravi test: 9 stvari koji mogu samo najspremniji

Ako smatrate da ste dovoljno jaki i spremni, trebali bi bez većih problema proći ovaj test. Ukoliko pak...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Dani fitnesa u BINGO City Centru

Budite bolja verzija sebe

Dani fitnesa u BINGO City Centru

U BINGO City Centeru u toku je aktivacija „Dani fitnesa“ koja traje do 21. aprila i koja svim zainteresovanim...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)