Praznične ideje za šminkanje - Body.ba

Izgledajte savršen

Praznične ideje za šminkanje

Piše: Body.ba

Ponedeljak, 23.12.2013.

Praznične ideje za šminkanje

Sezona praznika je već tu, vrijeme je da smislite kako ćete biti našminakani za najluđu noć u godini, ali i za sve druge vesele dane. Ako ste već isplanirali gdje ćete provesti nogodišnju noć, sada ostaju pitanja šta obući, a sa tim ide i pitanje kako se našminakti i šta sa kosom uraditi. Zato vam donosimo nekoliko prijedloga za šminkanje, uz koje ćete zablistati. 

Matalik smokey eyes

Zima je period za metalik šminku na očima. Metalik sjenila će lijepo zablistati na vašim očima, i dat će sigurno stilski dodoir vašem cjelokupnom stajlingu. Izabrite tamno sjenilo koje ćete nanjeti na krajevima donjeg i gornjeg kapka. Na sredini gorenjg kapka zatim nanesite sjelino zlatne ili srebrene boje. Ovaj način šminkanja super ide uz crnu haljinu. 

 
 
 
 
Zavodljive crvene usne
Kada želite dobru šminku za zabavu, stilisti predlažu da se koriste žive boje za usne. Zato izabretie klasičan crveni karmin sa kojim ćete dati malo živosti vašim usnama, koje ćete prethodno iscrtati sa olovkom iste nijanse. 
 
 
 
 
 
Definirajte obrve
Stilisti savjetuju da nikada ne zapostavite obrve, naročito ne ako planirate da prisustvujete nekoj prazničnoj zabavi. Zato su ovo najbitniji savjeti za lijep izgled obrva: počnite prvo sa skraćivanjem dugih dlaka i popunite praznine sa olovkom ili sjenilom za obrve. Koristite malu četkicu sa kojom ćete oprezno oblikovati obrve. Debele obrve će vam dati sofisticiran i ženstven izgled. 
 
 

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Koliko treninga sedmično je dovoljno?

Pronađite balans

Koliko treninga sedmično je dovoljno?

Koliko treninga na sedmičnoj osnovi je u stvari idealan broj, koliko fizičke aktivnosti vodi do...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Pušenje i treninzi: zašto je to loša kombinacija

Nerijetko viđeni spoj

Pušenje i treninzi: zašto je to loša kombinacija

Spoj nespojivog, fizičkog izazova za organizam koji pročišćava pluća i pokreće krvotok sa dubokim udisanjem...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Bol u donjim leđima: 4 koraka koja ga otklanjaju

Spas za bolna leđa

Bol u donjim leđima: 4 koraka koja ga otklanjaju

Bol u donjem dijelu leđa obično je izazvan jednim od tri razloga - skraćenim mišićima u predjelu kukova,...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)