1 1/1

Doručak šampiona

Dijeta šampiona Michaela Phelpsa i dalje je hit
Dijeta šampiona Michaela Phelpsa i dalje je hit

- Tri sendviča od kajgane sa sirom

- Paradajz, prženi luk, majoneza

- Omlet od pet jaja

- Zdjela kus-kusa

- Tri kriške francuskog tosta/prženica (pohovani hljeb)

- Palačinke s komadićima čokolade

Kao što se može primijetiti, namirnice koje su planirane za konzumiranje pred trening uopšte nisu birane po tome koliko su zdrave, već je glavni naglasak na kaloričnost, budući da trebaju obezbijediti energiju i nadomještanje kalorija koje će biti izgubljene na brutalno teškim treninzima.

Napomena: Upitno je koliko bi i jedan jedini čovjek kakav je Phelps za kog se zna da njegovi mišići stvaraju manje mliječne kiseline od prosječnog čovjeka i čiji metabolizam radi brže, uz konstantnu ovakvu ishranu dobio neželjenih masnih naslaga, pa stoga ostali trebaju znati da bi s ovakvim doručkom vjerovatno dobili samo kontra-efekat i dodatno uništili svoju tjelesnu formu.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak