Jabuka dijeta: Za tri dana tri kilograma manje - Body.ba

Vrijedi pokušati

Jabuka dijeta: Za tri dana tri kilograma manje

Piše: Body.ba

Četvrtak, 09.01.2014.

Jabuka dijeta: Za tri dana tri kilograma manje

Jabuka ima u izobilju, tokom cijele godine, i za ovakvu dijetu je uvijek idalno vrijeme, koja se bazirana na zdravstvenim prednostima koje jabuka ima. Dijeta sa jabukama je jedna od najpoznatijih, zbog kratkotrajnosti i rezultata koje daje. Razlog toga je što jabuka ima jako malo karloija, a za tri dana možete izgubiti i do tri kilograma. 

Kalijum i voćna kiselina su super tandem za sagorijevanje kalorija, poboljšavaju metabolizam i regulišu proces varenja hrane. Glukoza koje je ima u izobilju, održava nivo šećera u krvi. 

Kakav je plan dijete?

Prvi dan

Doručak neka bude sastavljen od integralnog hljeba i svježeg kravljeg sira i tri komada jabuke. Za užinu pojedite jednu jabuku i jedan običan keks, dok ručak može biti obilniji. Pripremite 140 grama ribe, jednu jabuku, naranču i celer. Popodnevna užina se sastoji od 85 grama kravljeg sira i jedne jabuke, a za večeru pripremite dva sendviča od raženog hljeba sa sirom. 

Drugi dan

Započnite dan sa 30 grama voćne kaše, 130 ml mlijeka, kašiku suhog grožđa i jednom jabukom, a za užinu možete pojesti još jednu. Za ručak pripremite jednu palačinku od mlijeka i jaja koju ćete filovati sa rendanom jabukom. Za popodnevnu užinu uzmite 80 grama jogurta sa niskim nivoom mliječne masti i unutra ubacite pola isjeckane jabuke. Večera neka vam se sastoji od 40 grama riže pomješane sa pola banane i jednom jabukom.

Treći dan

Započnite sa jednom kriškom integralnog hljeba, 3 kašike kravljeg sira i jednom jabukom, a za užinu izrendajte jednu jabuku u 140 gr jogurta i dodajte malo limuna i cimeta. Za ručak se počastite sa 80 gr počenih pilećih fileta i jednom jabukom, crvenom paprikom i limunovim sokom. Jabuka neka vam bude i popodnevna užina, a dijetu završavate sa svježom salatom od 2 mrkve, jednom jabukom, kašikom suhog grožđa i 50 gr sira. 

Tokom ova tri dana ne zaboravite da pijete najmanje 1,5 l vode dnevno. Ima da se začudite koliko ćete se lakše i zdravije osjećati za samo 72 sata. 

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Top 5 država u kojima se konzumira najviše alkohol

Alkoholičarske nacije

Top 5 država u kojima se konzumira najviše alkohol

Pored toga što alkohol uništava zdravlje i sputava fizičke performanse ljudskog tijela, većina ljudi ne mari...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Top 5 država svijeta sa najdebljim stanovništvom

Zvanične statistike

Top 5 država svijeta sa najdebljim stanovništvom

Jedan od najboljih pokazatelja da se na stilove života i načina ishrane pripadnika nekih nacija ne treba ni...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Gladni Bob Sapp: Zagrepčani jedva nahranili diva

Div od 159 kilograma

Gladni Bob Sapp: Zagrepčani jedva nahranili diva

Legendarnog diva među borcima Boba Sappa, veoma dobro pamte svi koji su pratili MMA i slične kombinovane...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Top 10 najdebljih fudbalskih majstora

Fudbalske debeljuce

Top 10 najdebljih fudbalskih majstora

Dok u fudbalu postoje primjeri isklesanih i fascinantno građenih igrača, istovremeno s velikim isti posao...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)