1 1/1

Jedina prava dijeta

Kratkoročne dijete vas čine debljim svaki put!
Kratkoročne dijete vas čine debljim svaki put!

Kako je rečeno da većina dijeta eliminiše određene itekako važne nutrijente iz ishrane, postaje jasno da se u jedinoj pravoj, zdravoj dijeti, svi ti elementi vraćaju na tanjire, te se istovremeno iz ishrane eliminišu oni loši.

To je sve daleko jednostavnije nego što se čini, jer od brzih, kratkoročnih dijeta, u ovom slučaju ma površinu izlaze više imperativi jedenja određene hrane, nego zabrana. Raznovrsnost je ključ svega, te baziranje na svježu prirodnu hranu sa naglaskom na povrće i voće.

Sve brze dijete zahtijevaju konstantno držanje organizma u deficitu vitalnih nutrijenata, zbog čega se u početku zaista brzo izgubi nekoliko kilograma, ali zbog toga na duže staze postaje primjetno da tijelo ne funkcioniše idealno. Pored zdravlja dovedenog u pitanje, najveći izazov postaje održanje kilaže i izbjegavanje vraćanja stare, pa čak i dodavanja dodatnih kilograma koji vode do rekordne tjelesne mase, što je katastrofalan krah kojem često možemo svjedočiti u svojoj okolini.

Dakle, jedini pravi način mršanja i jedina prava, zdrava i kvalitetna održiva dijeta je spori ali pametni način dovođenja tijela na optimalni nivo, a koji omogućava konstantno održanje dobrog nivoa energije, zdravstveno stanje bolje nego ikad, te kroz nešto duži period - idealnu kilažu koji nije tako jednostavno narušiti.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak