Uz pametniji pristup

Uredski posao i ostanak u formi: Ipak je moguće!

Piše: Body.ba

Srijeda, 03.02.2016.

Uredski poslovi se zahvaljujući minimalnom kretanju uposlenika često dovode u direktnu vezu sa gomilanjem masnih naslaga, sve lošijom tjelesnom formom i pojavom niza zdravstvenih problema. U suštini se ne radi o samom višesatnom sjedenju kao srži problema, već o kompletnom pogrešnom pristupu načinu ishrane.

Slab ili potpuno preskočen doručak, žestoki osjećaj gladi, brza i previše kalorična hrana, nastavak letargičnog života i nakon završenog posla, tipična je svakodnevnica ljudi koji obavljaju sjedeće poslove, a koji shodno s tim imaju navedene probleme. 

Da bi se stvari pomakle s mrtve tačke, neophodno je shvatiti sljedeće stvari, i učiniti sve kako bi se te četiri stvari drastično promijenile.

1 / 5
  Kreni

Ako samo UH pojedes za dorucak, bices gladan za sat-dva i jedva izdrzati na poslu. A saka badema u tom slucaju ce samo odmoci. Ne slazem se ni sa cim navedenim, osim makar 2l vode dnevno.
Ja doruckujem u 6 ujutru. Ustanem rano samo zato da bih mogla jesti prije posla. I to ne UH nego jaja na puteru, whey protein s kasikom mljevenog lana. Hljeb i peciva ni u kom slucaju. Do pauze na poslu kad ostali doruckuju meni je to vec drugi obrok. Obavezno pileca prsa sa salatom. Kod kuce vec imam spremno, opet obavezno protein i nerafinirane masnoce. Kokosovo ulje obavezno 15 min prije obroka.
1. nisam nikad gladna
2. smrsavila sam 10 kg u 3 mj
3. nisam se nikad bolje osjecala

- Helena

Utorak, 09.02.2016. 08:14,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Ispovijest kuhara: Zašto je najbolje jesti kući?

Restorani i higijena

Ispovijest kuhara: Zašto je najbolje jesti kući?

Spremanje hrane iziskuje vrijeme, energiju i volju, a kako smo sa svih strana okruženi restoranima svih vrsta...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>NESCAFÉ Dolce Gusto: Kreativnost oživljava klasike

will.i.am i NESCAFÉ

NESCAFÉ Dolce Gusto: Kreativnost oživljava klasike

NESCAFÉ Dolce Gusto, brend koji je na bosanskohercegovačkom tržištu poznat po prvom zatvorenom sistemu za...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Uživanje u SFF-u uz nezamjenljiv okus Plazma keksa

Srebreni sponzor SFF-a

Uživanje u SFF-u uz nezamjenljiv okus Plazma keksa

Brend Plazma, koji s ponosom podržava kulturne događaje i učestvuje u unapređenju umjetnosti, je ove godine...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Poraz na Olimpijadi prebolio uz brdo "junk" hrane

Razočarani Australac

Poraz na Olimpijadi prebolio uz brdo "junk" hrane

Poznato je da tokom priprema vrhunski sportaši zbog žestine treninga nekada tokom dana unose i po 10.000...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)