Spaletti otkrio

Variranje ugljikohidratima tajna forme Edina Džeke

Piše: Body.ba

Srijeda, 12.10.2016.

Nakon premijerne sezone u dresu Rome, nakon koje se morao nositi sa brojnim kritikama na račun svoje igre, Edin Džeko je u novu ušao kao preporođen, a podatak da je u 13 mečeva postigao 8 golova dovoljno govori za sebe.

Kapiten bh. reprezentacije ne samo da je tako ekspresno postao glavna figura u timu Rome i prvi strijelac ekipe, već je i u dresu reprezentacije stigao nadomak velikog uspjeha, skidanja svog uzora Andriya Shevchenka sa vječne liste strijelaca u Evropskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, za šta mu je potrebno još samo četiri pogotka.

Sve to je zaintrigiralo italijanske medije, koji su od trenera Luciana Spalettija pokušali saznati "tajnu" uspjeha Dijamanta i povratka ubitačne forme.

"On je jak igrač koji vraća svoj entuzijazam. Sretan sam zbog dva gola i njegovog rekorda za domovinu, vratit će se još spremniji za subotu", pojasnivši da mu je uz treninge eksplozivnosti jako godila promjena režima ishrane preporučena od klupskog nutricioniste.

Dijamantu je, naime, savjetovatno da se drži mediteranske ishrane uz uključeno variranje ugljikohidratima, što se ispostavilo kao potez koji je u mnogome djelovao na povratak njegove prepoznatljive forme.

Ovaj režim ishrane je jedno od najjačih oružja fitness stručnjaka, budući da se radi o dijeti koja djeluje na postepeno smanjenje masnih naslaga, bez da se izgubi i gram dragocjene mišićne mase.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Gladni Bob Sapp: Zagrepčani jedva nahranili diva

Div od 159 kilograma

Gladni Bob Sapp: Zagrepčani jedva nahranili diva

Legendarnog diva među borcima Boba Sappa, veoma dobro pamte svi koji su pratili MMA i slične kombinovane...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Top 10 najdebljih fudbalskih majstora

Fudbalske debeljuce

Top 10 najdebljih fudbalskih majstora

Dok u fudbalu postoje primjeri isklesanih i fascinantno građenih igrača, istovremeno s velikim isti posao...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Ova žena je pila 20 Red Bull limenki dnevno

Suluda navika

Ova žena je pila 20 Red Bull limenki dnevno

Energetska pića su postala učestala zamjena za kafu, a neke osobe ih zbog pitkog okusa piju poput običnih...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>"Oktobarska odluka": Spasonosni savjet stručnjaka

Važnija od novogodišnje

"Oktobarska odluka": Spasonosni savjet stručnjaka

Dok velika većina ljudi značajne promjene u životu, prvenstveno one vezane za tjelesni izgled, donose i...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)