Variranje ugljikohidratima tajna forme Edina Džeke - Body.ba

Spaletti otkrio

Variranje ugljikohidratima tajna forme Edina Džeke

Piše: Body.ba

Srijeda, 12.10.2016.

Variranje ugljikohidratima tajna forme Edina Džeke

Nakon premijerne sezone u dresu Rome, nakon koje se morao nositi sa brojnim kritikama na račun svoje igre, Edin Džeko je u novu ušao kao preporođen, a podatak da je u 13 mečeva postigao 8 golova dovoljno govori za sebe.

Kapiten bh. reprezentacije ne samo da je tako ekspresno postao glavna figura u timu Rome i prvi strijelac ekipe, već je i u dresu reprezentacije stigao nadomak velikog uspjeha, skidanja svog uzora Andriya Shevchenka sa vječne liste strijelaca u Evropskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, za šta mu je potrebno još samo četiri pogotka.

Sve to je zaintrigiralo italijanske medije, koji su od trenera Luciana Spalettija pokušali saznati "tajnu" uspjeha Dijamanta i povratka ubitačne forme.

"On je jak igrač koji vraća svoj entuzijazam. Sretan sam zbog dva gola i njegovog rekorda za domovinu, vratit će se još spremniji za subotu", pojasnivši da mu je uz treninge eksplozivnosti jako godila promjena režima ishrane preporučena od klupskog nutricioniste.

Dijamantu je, naime, savjetovatno da se drži mediteranske ishrane uz uključeno variranje ugljikohidratima, što se ispostavilo kao potez koji je u mnogome djelovao na povratak njegove prepoznatljive forme.

Ovaj režim ishrane je jedno od najjačih oružja fitness stručnjaka, budući da se radi o dijeti koja djeluje na postepeno smanjenje masnih naslaga, bez da se izgubi i gram dragocjene mišićne mase.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Bodybuilder otvorio dušu: Jedva čekam povlačenje

Dexter Jackson iskreno

Bodybuilder otvorio dušu: Jedva čekam povlačenje

Dexter Jackson je istinska legenda bodybuildinga, nesalomljivi sportista koji na najbolji način svijetu...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Lični kuhari zvijezda fudbala zarađuju bogatstvo

I do 500 funti dnevno

Lični kuhari zvijezda fudbala zarađuju bogatstvo

Nestvarno mnogo plaćeni frizeri fudbalskih zvijezda čije kreacije na glavama predstavljaju na svakoj novoj...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Top 5 država u kojima se konzumira najviše alkohol

Alkoholičarske nacije

Top 5 država u kojima se konzumira najviše alkohol

Pored toga što alkohol uništava zdravlje i sputava fizičke performanse ljudskog tijela, većina ljudi ne mari...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Top 5 država svijeta sa najdebljim stanovništvom

Zvanične statistike

Top 5 država svijeta sa najdebljim stanovništvom

Jedan od najboljih pokazatelja da se na stilove života i načina ishrane pripadnika nekih nacija ne treba ni...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)