8-sedmični plan ishrane

Za dva mjeseca do six-packa: Kompletna dijeta

Piše: Body.ba

Petak, 11.03.2016.

Kraj zime se uveliko bliži, i vježbači u teretanama završavaju svoje faze povećanja mase, te hvataju posljednje vozove za put do idealne forme koja bi trebala bljesnuti na ljeto. Dok je fazu povećanja mišićne mase karakterisao prilično opušten sistem ishrane, dosta sličan sistemu ishrane ljudi koji ne mare previše za svoj izgled, kod faze definisanja stvari su dosta rigoroznije.

Kako za one koji su već izgradili pozamašnu mišićnu masu, tako i za one koji možda nikada nisu ni vježbali, ciljevi u tom pogledu su isti, a to je topljenje masnih naslaga. Pored vježbanja koje pomaže dodatnom sagorijevanju kalorija, sam temelj promjena je u pametnom i kvalitetnom regulisanju ishrane, te što je moguće strožijem držanju zacrtanih planova.

Dijetalnu ishranu s kojom se efikasno smanjuje procenat masnih naslaga, karakterišu sljedeći faktori: Raznolikost hrane, održavanje unosa proteina, lagano i ustrajno smanjenje unosa kalorija i kvalitetna hidratacija.

U sljedećem dijetalnom planu ishrane, koji traje 8 sedmica, i tokom kojeg bi se trebao drastično smanjiti procenat masnih naslaga u tijelu, obuhvaćeni su svi pomenuti faktori.

1 / 5
  Kreni

kada mislite na bijelanca i citava jaja i spinat i zelene paprika. Jeli mislite da se napravi omlet.

- z k

Petak, 11.03.2016. 18:08,

Prijavi neprimjeren komentar


vazno je sve to unijeti u organizam bez obzira na formu obroka, ali samo da se ne dodaju nove kalorije.. dakle samo naprijed s kombinovanjem

- ...

Petak, 11.03.2016. 18:28,

Prijavi neprimjeren komentar


Svaki dan isto ovo jesti po dvije sedmice??

- Haka

Petak, 11.03.2016. 18:43,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>„100% tvoj doživljaj. 100% Juicy“

100-postotni doživljaj

„100% tvoj doživljaj. 100% Juicy“

U nagradnoj aktivaciji „100% tvoj doživljaj. 100% Juicy“ svi natjecatelji mogu osvojiti jedinstvene nagrade...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži fotogaleriju

Komentari (0)

>Ispovijest kuhara: Zašto je najbolje jesti kući?

Restorani i higijena

Ispovijest kuhara: Zašto je najbolje jesti kući?

Spremanje hrane iziskuje vrijeme, energiju i volju, a kako smo sa svih strana okruženi restoranima svih vrsta...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>NESCAFÉ Dolce Gusto: Kreativnost oživljava klasike

will.i.am i NESCAFÉ

NESCAFÉ Dolce Gusto: Kreativnost oživljava klasike

NESCAFÉ Dolce Gusto, brend koji je na bosanskohercegovačkom tržištu poznat po prvom zatvorenom sistemu za...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Uživanje u SFF-u uz nezamjenljiv okus Plazma keksa

Srebreni sponzor SFF-a

Uživanje u SFF-u uz nezamjenljiv okus Plazma keksa

Brend Plazma, koji s ponosom podržava kulturne događaje i učestvuje u unapređenju umjetnosti, je ove godine...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)