Kokosovo ulje: Namirnica kojoj se dive stručnjaci - Body.ba

Zdrav put do forme

Kokosovo ulje: Namirnica kojoj se dive stručnjaci

Piše: Body.ba

Utorak, 30.08.2016.

Ako bi nutricionisti i drugi stručnjaci dobro upućeni u medicinski učinak hrane na ljudski organizam, trebali odabrati par najkvalitetnijih namirnica, kokosovo ulje bi se bez ikakve dileme našlo na listi odabranih. Ova sve popularnija namirnica iz dana u dan otkriva nove sjajne efekte na ljudsko zdravlje.

Naime, kako se radi o jednoj od nezasićenih masnih kiselina koje su preporučene čak i u periodima držanja dijeta, jer ukoliko se uzimaju u razumnim količinama i same djeluju na topljenje tjelesnih masnih naslaga, kokosovo ulje je sve češća tema među osobama koje drže do svog dobrog izgleda.

Uz to, brojna istraživanja koja uzimaju za predmet baš uticaje ove specifične namirnice, skoro pa svakih nekoliko dana rezultiraju novim fascinantnim otkrićem.

Jedan od takvih je slučaj zabilježen od strane američke doktorice neonatalne medicine koja je znajući za nedovoljno istražene efekte kokosovog ulja na sprečavanje i usporavanje razvoja Alzheimerove bolesti, svom mužu kom je upravo zabilježen razvoj pomenute tegobne bolesti, odlučila uključiti terapiju kokosovim uljem tokom nešto više od mjesec dana.

Davala mu je svakoga dana kašičicu sa oko 35 grama djevičanskog kokosovog ulja, da bi i ona ali i drugi kolega ljekar ostali ugodno iznenađeni nakon novih snimaka i uvida u zdravstveno stanje koje je drastično promijenjeno na bolje.

Cijeli je niz drugih pozitivnih efekata pomenute namirnice na zdravlje, od jačanja noktiju, kose i činjenja kože ljepšom, pa sve do dijetalnog efekta zbog kog ponajviše su nutricionisti osmislili jednostavni i veoma ukusni recept za mršanje koji se ugrađuje u omiljenu jutarnju rutinu - ispijanje kafe, o kojem detaljnije u nastavku.

1 / 2
  Kreni

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Top 5 država u kojima se konzumira najviše alkohol

Alkoholičarske nacije

Top 5 država u kojima se konzumira najviše alkohol

Pored toga što alkohol uništava zdravlje i sputava fizičke performanse ljudskog tijela, većina ljudi ne mari...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Top 5 država svijeta sa najdebljim stanovništvom

Zvanične statistike

Top 5 država svijeta sa najdebljim stanovništvom

Jedan od najboljih pokazatelja da se na stilove života i načina ishrane pripadnika nekih nacija ne treba ni...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Gladni Bob Sapp: Zagrepčani jedva nahranili diva

Div od 159 kilograma

Gladni Bob Sapp: Zagrepčani jedva nahranili diva

Legendarnog diva među borcima Boba Sappa, veoma dobro pamte svi koji su pratili MMA i slične kombinovane...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Top 10 najdebljih fudbalskih majstora

Fudbalske debeljuce

Top 10 najdebljih fudbalskih majstora

Dok u fudbalu postoje primjeri isklesanih i fascinantno građenih igrača, istovremeno s velikim isti posao...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)