1 1/3

Voćni sokovi kao prvi elemenat za eliminaciju

Tri namirnice koje treba izbjegavati za doručak
Tri namirnice koje treba izbjegavati za doručak

Priča o prirodi i brojnim vitaminima sadržanim u voćnim sokovima, propaganda je na kojoj se zarađuju milioni dok istovremeno ljudi koji su ubijeđeni u to da se zdravo hrane, u svoje organizme unose sulude količine izazivača zdravstvenih katastrofa poznatog kao šećer.

Upravo zbog toga što voćni sokovi prije svega sadrže količine šećera često jednake onima koji se nalaze u gaziranim pićima, a onda i zbog konzervansa, boja i svih ostalih "hemija", jednostavno ne bi trebali biti dio doručka. Ako se žele postići efekti iz reklama, tada je jedini pravi način lično cijeđenje voća.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak