5 zdravih recepata s jajima - Body.ba

Da izbjegnete rutinu

5 zdravih recepata s jajima

Piše: Body.ba

Nedelja, 24.03.2013.

5 zdravih recepata s jajima

Često dan počnemo kajganom ili jajima pripremljenim na drugi način, i tako osiguramo zdrav doručak. Ali, zašto ne jedemo jaja i poslije podne? Jaja su namirnice koje su niskokalorične, nemasne, imaju mnogo proteina, omega 3 masnih kiselina i antioksidansa. Uz to, nova istraživanja su demantirala tradicionalna uvjerenja da je konzumacija žumanjka loše za srce. Pa, krenite s pripremom! Jedino pitanje je koji zdravi recept ćete izabrati za večeras?

Jaja s bosiljkom

Bosiljak često loše predstavljaju, ali kad se pripremi ispravno, salata s jajima može biti pun pogodak! Za pripremu vam je još potreban grčki jogurt, crveni luk, majoneza i senf, uz svježi list bosiljka. Poslužite s tostiranim kriškama integralnog peciva, i imate zdrav ručak ili laganu večeru.

Detalji o receptu na A Couple Cooks.

Zdravi recept sa quichem

Napokon zdrav recept sa quiche. Ova verzija ne sadrži maslac i obrano mlijeko. Sadrži mnogo povrća poput špinata, gljiva i paradajza. To sve nudi obilje okusa.

Detalji o receptu na Snixy Kitchen.

Jaja sa ostacima riže

Ostaci riže u frižideru nakon obroka se dešavaju. Ali riža i grah ne mogu brzo dosaditi. Budite kreativni s ovim vegetarijanskim receptom i dobit ćete brzi kineski inspirativan obrok.

Detalji o receptu na The Nutritional Epiphany.

Pečena jaja i avokado

Jaja i avokado: rekli bi da je to savršen spoj. Recept je vrlo jednostavan. Istružite avokado, u prazne rupe stavite jaja i pecite 15 do 20 minuta.

Detalji o receptu na Twin Food.

Pizza s jajima za doručak

Ne možemo završiti tekst bez spomena bar jednog recepta za doručak. Ali, ne moramo ovaj recept ograničiti samo na doručak. Pizza sa jajima na vrhu je odlična opcija za rani ručak ili lijeni doručak vikendom.

Detalji o receptu na Joy the Baker.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Top 5 država u kojima se konzumira najviše alkohol

Alkoholičarske nacije

Top 5 država u kojima se konzumira najviše alkohol

Pored toga što alkohol uništava zdravlje i sputava fizičke performanse ljudskog tijela, većina ljudi ne mari...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Top 5 država svijeta sa najdebljim stanovništvom

Zvanične statistike

Top 5 država svijeta sa najdebljim stanovništvom

Jedan od najboljih pokazatelja da se na stilove života i načina ishrane pripadnika nekih nacija ne treba ni...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Gladni Bob Sapp: Zagrepčani jedva nahranili diva

Div od 159 kilograma

Gladni Bob Sapp: Zagrepčani jedva nahranili diva

Legendarnog diva među borcima Boba Sappa, veoma dobro pamte svi koji su pratili MMA i slične kombinovane...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Top 10 najdebljih fudbalskih majstora

Fudbalske debeljuce

Top 10 najdebljih fudbalskih majstora

Dok u fudbalu postoje primjeri isklesanih i fascinantno građenih igrača, istovremeno s velikim isti posao...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)