Čuvar arome: Med kao pomagač za savršeno pečenje

Čari organskog šećera

Osim što predstavlja jednu od najzdravijih namirnica i što generalno spada među najslađe proizvode koje nam priroda nudi, med može biti i fenomenalan pomoćnik u kuhinji bez da se osjeti njegovo prisustvo.

Čuvar arome: Med kao pomagač za savršeno pečenje
Foto: Unsplash

Radi se o svojstvu koje imaju organski šećeri i koji pomažu razgradnju proteina, a koje se odlično može iskoristiti prilikom pravljenja jela. Ključ je u tome što ovo svojstvo koje ima med kao jedan od organskih šećera pomaže razbijanju strukture proteina pa je začinima i soli omogućeno da prodru duboko u samu strukturu mesa.

Sve to logično vodi ka efikasnijem mariniranju pečenja i stvaranju bogatijeg i ljepšeg okusa. Osim toga meso će zadržati prirodnu vlažnost te neće biti tvrdo i suho, a najbolje od svega je to što se slatkoća u ovom procesu gubi pa se neće osjećati prisustvo meda.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak