Otkijte kako da uživate u omiljenom desertu u bilo koje doba dana. Recept je jednostavan i brz, a proizvod koji se dobije je neodoljivog ukusa. Iznenadite svoja nepca prekrasnim ukusom čokolade koju ćete sami pripremiti sa puno ljubavi.
Neodoljiva domaća čokolada
Novitet u kuhinjiPotrebni sastojci:
- 1 šolja istopljenog putera od kokosa;
- pola šoljce meda ili slatkog sirupa;
- 1 šolja kakaa u prahu;
- prstofat soli;
- 1 kašika ekstrakta od vanile;
Po želji, dodajete brašno od kokosa, suho voće ili mljevene lješnjake, bademe, pistacije.
Priprema:
U veliku posudu sipajte istopljen puter od kokosa i stavite da se ugrije opet. Postepeno dodajte med ili sirup, malo soli, ekstrakt od vanile i na kraju šolju kakaa. Miješajte sastojke, a ako ste već odlučili da "začinite" vašu čokoladu sa suhim voćem ili orašastim plodovima, onda to sada uradite.
Ne dozvolite smjesi da provri. Sklonite je sa vruće ploče i ostavite da se ohladi. Premjestite smjesu u kalup po vašem izboru pa stavite u zamrzivač, nekoliko sati prije nego poslužite. Dekorišite čokoladu po žeji, sa cimetom ili voćnim prelivom.