Toskanska salata od tunjevine

Obogatite jelovnik

Ljetne vrućine su tu i treba vam obrok koji vas neće oboriti s nogu i zakucati u krevet u dubokom hladu. Evo kako Talijani zamišljaju perfektan obrok bez puno frke i posla, ali sa puno okusa. Još ako znate da će ova salata biti i ukusnija ako prenoći u frižideru, onda je jasno da se radi o idealnom obroku za one koji ne žele prolivati znoj iznad šporeta.

Toskanska salata od tunjevine

SASTOJCI

350g tunjevine iz konzerve (vidi napomenu)
400g sitnog bijelog graha iz konzerve
10 baby paradajza
4 nasjeckana mlada luka
2 kašike maslonovog ulja
2 kašike soka od limuna
sol
biber

PRIPREMA

1. umješajte tunjevinu, grah, baby paradajz rasječen na četvrtine, mladi luk, ulje, sok od limuna, so i biber u jednoj posudi. Promješajte, rashladite i jelo je spremno za posluživanje.

NUTRICIONISTIČKE ČINJENICE

Po porciji: 253 kalorijam 8g masti (1g sat, 5g mono), 53mg holesterola, 20g ugljikohidrata, 31g proteina, 6g vlakana, 435mg natrija, 451mg kalija.

Bonus: vlakna (25% dnevnih potreba), Vitamin C (20% dp).

Napomena: Vodite računa da trudnice, dojilje i mala djeca ne bi trebali jesti previše tune zbog žive koju ona sadrži. 350g konzervirane light tune je količina koja se smatra bezbjednom.

Komentari (1)

odlično! probao danas i prva liga. 5 minuta da se napravi.

emir
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak