Trik za savršeno pržen pomfrit

Za grickanje

Pomfrit je idealan prilog uz glavno jelo, ali odličan je i za grickanje uz omiljeni film. Za pomfrit, kako bi vam bio ukusnije čak i iz restorana, treba deset minuta prije prženja da ga držite u činiji punoj ledene vode.

Trik za savršeno pržen pomfrit
Foto: Unsplash

Zatim isječeni krompir dobro isušite kuhinjskom krpom, kako vam ne bi prskalo dok ga budete pržili u ulju. Isprženi pomfrit dobro procjedite od ulja, posolite ga prije serviranja, kako bi vam ostao hrskav i kako vlaga ne bi poprilima svu so. 

Prijatno i uživajte! 

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak