1 1/6

Kreatin monohidrat

Rast i oporavak: Suplementi idealni nakon treninga
Rast i oporavak: Suplementi idealni nakon treninga

Nijedna lista najpopularnijih i najefikasnijih suplemenata ne može proći bez čuvenog kreatin monohidrata. Radi se o suplementu koji je podvrgnut pod više od 200 kliničkih studija o sigurnosti primjene i efektivnosti. Beneficije kreatin monohidrata ukratko se mogu navesti ovako: Poboljšanje izdržljivosti, povećanje snage i poticanje rasta mišića.

Naučno istraživanje objavljeno u listu The Journal of Strength & Conditioning Research, sastavilo je rezultate 22 klinička testiranja kreatin monohidrata na poboljšanje sportskih performansi. Kroz sve studije, utvrđeno je impresivno povećanje snage mišića za 8 posto veće nego kod placeba, te ukupno, računajući i placebo efekat, povećanje snage za čak 14 posto!

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak