Do porođaja ima još 20-ak dana, a i dalje trenira - Body.ba

Čelična trudnica

Do porođaja ima još 20-ak dana, a i dalje trenira

Piše: Body.ba

Utorak, 08.03.2016.

Kao fitnes model, Chontel Duncan već odavno gradi zavidnu karijeru, ali njen poduhvat koji traje posljednjih mjeseci, rezultirao je neslućenim porastom popularnosti. Radi se o dami koja bi za manje od mjesec dana trebala donijeti na svijet bebu, i to bebu za koju se može reći da je zajedno s mamom sve te mjesece bila izložena žestokim fizičkim aktivnostima.

Naime, Duncanova je odlučila da tokom cijele trudnoće nikako ne odustaje od svojih treninga, a najveći kuriozitet je to što čak ni intenzitet nije značajnije smanjila, te i dalje izvodi zahtjevne vježbe visokog intenzeteta.

Ljudi na nju više gledaju kao fenomen, prateći njen rad i njeno zdravstveno stanje, koje bi trebalo nakon porođaja svima jasno pokazati, da li trudnice trebaju samo odmarati, ili se mogu kao i ona baviti fizičkim aktivnostima.

Koliko je njena trudnoća drugačija, najbolje govori podatak da je do sada dobila samo 10,4 kilograma, te da joj se trbušni mišići i dalje ocrtavaju, ukazujući na to da indeks tjelesne masti njenog tijela uopšte nije naročito povećan.

"Volim biti trudna i odlično sam podnosila cijelu trudnoću. Prestat ću vježbati kad mi to postane preteško ili kad ne budem imala dovoljno energije. Zaista se nisam bojala učinaka koje će trudnoća imati na moje tijelo. Poštujem svoje tijelo, disciplinovana sam, pazim na svoje zdravlje i jedem što je moguće zdravije kako bih na svijet donijela što je moguće zdravije malo ljudsko biće. Ponosna sam na svoj trud", istakla je fascinantna buduća mama, pojasnivši da ni ljekari nemaju ništa protiv toga da vježba:

"Nivo moje energije je isti kao i kad nisam bila trudna, spavam normalno, treniram normalno. Moj ginekolog nije imao baš ništa protiv toga da treniram, samo me upozorio da pazim na leđa".

"Trbuščić je težak, sjediti je malo teže, teže pronalazim pozu za spavanje, ali sve što je teško zaboravim u trenucima kad osjetim udaranje nožica tog djeteta koje nosim. Sve mi je to uzbudljivo jer su to znakovi koji ukazuju na to da će moja beba uskoro doći na svijet", zaključila je ona.

Koliko je ljudima fascinantno gledati fotografije trudnice pred porođaj kako vježba s tegovima, ili još strašnije - kako vježba kick boks, najbolje govori podatak da je samo za pet dana njen broj pratioca na Instagramu skočio za više od 50.000, te da trenutno ima njih skoro 250.000.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Imala je samo 35 kg a sada je dizačica tegova

Pobijedila anoreksiju

Imala je samo 35 kg a sada je dizačica tegova

Sophia Ellis je heroina koja je prešla put od anoreksije do takmičenja u profesionalnom dizanju tegova. Iako...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Najbrutalniji "fitness prank" ikada

Eksplozija stomaka

Najbrutalniji "fitness prank" ikada

Legendarna teretana na otvorenom Muscle Beach u Kaliforniji, mjesto je na kom su svojevremeno trenirale neke...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>Srčano zatajenje uzrok tužne smrti bodybuildera

Par dana pred prosidbu

Srčano zatajenje uzrok tužne smrti bodybuildera

Srceparajuća priča o smrti 25-godišnjeg bodybuildera iz Velike Britanije Sama Standerwicka, potresla je...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Steroid bi mogao UFC šampiona koštati karijere

Jon Jones pred krahom

Steroid bi mogao UFC šampiona koštati karijere

Šampion UFC-a Jon Jones, samo par dana nakon herojskog poduhvata i velike pobjede nad Danielom Cormierom koja...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)