Čelična trudnica

Do porođaja ima još 20-ak dana, a i dalje trenira

Piše: Body.ba

Utorak, 08.03.2016.

Kao fitnes model, Chontel Duncan već odavno gradi zavidnu karijeru, ali njen poduhvat koji traje posljednjih mjeseci, rezultirao je neslućenim porastom popularnosti. Radi se o dami koja bi za manje od mjesec dana trebala donijeti na svijet bebu, i to bebu za koju se može reći da je zajedno s mamom sve te mjesece bila izložena žestokim fizičkim aktivnostima.

Naime, Duncanova je odlučila da tokom cijele trudnoće nikako ne odustaje od svojih treninga, a najveći kuriozitet je to što čak ni intenzitet nije značajnije smanjila, te i dalje izvodi zahtjevne vježbe visokog intenzeteta.

Ljudi na nju više gledaju kao fenomen, prateći njen rad i njeno zdravstveno stanje, koje bi trebalo nakon porođaja svima jasno pokazati, da li trudnice trebaju samo odmarati, ili se mogu kao i ona baviti fizičkim aktivnostima.

Koliko je njena trudnoća drugačija, najbolje govori podatak da je do sada dobila samo 10,4 kilograma, te da joj se trbušni mišići i dalje ocrtavaju, ukazujući na to da indeks tjelesne masti njenog tijela uopšte nije naročito povećan.

"Volim biti trudna i odlično sam podnosila cijelu trudnoću. Prestat ću vježbati kad mi to postane preteško ili kad ne budem imala dovoljno energije. Zaista se nisam bojala učinaka koje će trudnoća imati na moje tijelo. Poštujem svoje tijelo, disciplinovana sam, pazim na svoje zdravlje i jedem što je moguće zdravije kako bih na svijet donijela što je moguće zdravije malo ljudsko biće. Ponosna sam na svoj trud", istakla je fascinantna buduća mama, pojasnivši da ni ljekari nemaju ništa protiv toga da vježba:

"Nivo moje energije je isti kao i kad nisam bila trudna, spavam normalno, treniram normalno. Moj ginekolog nije imao baš ništa protiv toga da treniram, samo me upozorio da pazim na leđa".

"Trbuščić je težak, sjediti je malo teže, teže pronalazim pozu za spavanje, ali sve što je teško zaboravim u trenucima kad osjetim udaranje nožica tog djeteta koje nosim. Sve mi je to uzbudljivo jer su to znakovi koji ukazuju na to da će moja beba uskoro doći na svijet", zaključila je ona.

Koliko je ljudima fascinantno gledati fotografije trudnice pred porođaj kako vježba s tegovima, ili još strašnije - kako vježba kick boks, najbolje govori podatak da je samo za pet dana njen broj pratioca na Instagramu skočio za više od 50.000, te da trenutno ima njih skoro 250.000.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Koristila je steroide 90-ih, ovako izgleda danas

Žene i testosteron

Koristila je steroide 90-ih, ovako izgleda danas

Denise Rutkowski je devedesetih godina prošlog vijeka bila više od zgodne fitness takmičarke, a onda se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Narod sa najzdravijim srcima ma Planeti

Učimo od njih

Narod sa najzdravijim srcima ma Planeti

Veoma interesantno istraživanje sa svojim potpuno impresivnim rezultatima, objavljeno je u britanskom...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Model sa aknama: Starlie ohrabrila druge djevojke

Iskrena Starlie Smith

Model sa aknama: Starlie ohrabrila druge djevojke

Dok se djevojke grozničavo trude sakriti svaku aknu na svom licu prilikom izlazaka vani, sigurno im ne pada...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Prva djevojka u kolicima na izboru za Miss

Ljepotica i heroj

Prva djevojka u kolicima na izboru za Miss

Caremonija izbora za Missa Australije, protekla je u jednom potpuno nesvakidašnjem izdanju, budući da je bez...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)