Najbolje sportske aktivnosti za psihičko zdravlje - Body.ba

Mentalno zdravlje

Najbolje sportske aktivnosti za psihičko zdravlje

Piše: Body.ba

Petak, 17.01.2014.

Najbolje sportske aktivnosti za psihičko zdravlje

Ove fizičke aktivnosti imaju pozitivno dejstvo na vaše psihičko stanje i mentalno zdravlje. Potrudite se da praktikujete neke od narednih sportova, bar dva puta sedmično, i pozitivni rezultati vam sigurno neće nedostajati.

- Džogiranje je odlično za kondiciju, ali i za koordinaciju pokreta. Obično se trči na otvorenom, ali u zimskom periodu su dobre i staze za trčanje. 

- Plivanje u cijelosti opušta. Stalno ćete osjećati stimualciju vode po koži, a pri svakom pokretu u vodi vi aktivirate skoro sve mišićne grupe.

- Šetnja ili brzo hodanje poboljšava koordinaciju pokreta. Zbog činjenice što se praktikuje na otovrenom prostoru, sva čula su aktivna.

- Vožnja bicikla je odličan sport za izdržljivost, uz koji se vježba i ravnoteža ali i sposobnost koordinacije pokreta i držanje tijela.

- Aerobik ne poboljšava samo izdržljivost i držanje tijela, već i koordinciju, osjećaj za ritam i orjentaciju u prostoru.

- Ples - standardni, latino, hip-hop, zumba ili salsa su odlične vježbe za mozak, fleksibilnost mišića, osjećaj za ritam, brzinu i sposobnost za reakciju. 

- Brzo hodanje na skijama je odličan zimski sport za izdržljivost uz koji se trenira cijelo tijelo. Šetnja po snijegu je pravi izazov za mozak, jer morate da se orjentišete u prostoru.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Šta se desi kada pijete pivo 30 dana uzastopno?

Pola litra svakoga dana

Šta se desi kada pijete pivo 30 dana uzastopno?

Naučno istraživanje kojim je urednik Bright Side-a odlučio jednom za sva vremena ispitati tvrdnje da je pivo...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Neuništivi kraljevi sa preko 700 mečeva u eliti

Važnost zdravog života

Neuništivi kraljevi sa preko 700 mečeva u eliti

Držati se perfektno svih pravila i živjeti životom profesionalnog sportiste tokom cijele karijere, jeste...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Koristila je steroide 90-ih, ovako izgleda danas

Žene i testosteron

Koristila je steroide 90-ih, ovako izgleda danas

Denise Rutkowski je devedesetih godina prošlog vijeka bila više od zgodne fitness takmičarke, a onda se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Narod sa najzdravijim srcima ma Planeti

Učimo od njih

Narod sa najzdravijim srcima ma Planeti

Veoma interesantno istraživanje sa svojim potpuno impresivnim rezultatima, objavljeno je u britanskom...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)