Najbolje sportske aktivnosti za psihičko zdravlje - Body.ba

Mentalno zdravlje

Najbolje sportske aktivnosti za psihičko zdravlje

Piše: Body.ba

Petak, 17.01.2014.

Najbolje sportske aktivnosti za psihičko zdravlje

Ove fizičke aktivnosti imaju pozitivno dejstvo na vaše psihičko stanje i mentalno zdravlje. Potrudite se da praktikujete neke od narednih sportova, bar dva puta sedmično, i pozitivni rezultati vam sigurno neće nedostajati.

- Džogiranje je odlično za kondiciju, ali i za koordinaciju pokreta. Obično se trči na otvorenom, ali u zimskom periodu su dobre i staze za trčanje. 

- Plivanje u cijelosti opušta. Stalno ćete osjećati stimualciju vode po koži, a pri svakom pokretu u vodi vi aktivirate skoro sve mišićne grupe.

- Šetnja ili brzo hodanje poboljšava koordinaciju pokreta. Zbog činjenice što se praktikuje na otovrenom prostoru, sva čula su aktivna.

- Vožnja bicikla je odličan sport za izdržljivost, uz koji se vježba i ravnoteža ali i sposobnost koordinacije pokreta i držanje tijela.

- Aerobik ne poboljšava samo izdržljivost i držanje tijela, već i koordinciju, osjećaj za ritam i orjentaciju u prostoru.

- Ples - standardni, latino, hip-hop, zumba ili salsa su odlične vježbe za mozak, fleksibilnost mišića, osjećaj za ritam, brzinu i sposobnost za reakciju. 

- Brzo hodanje na skijama je odličan zimski sport za izdržljivost uz koji se trenira cijelo tijelo. Šetnja po snijegu je pravi izazov za mozak, jer morate da se orjentišete u prostoru.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Imala je samo 35 kg a sada je dizačica tegova

Pobijedila anoreksiju

Imala je samo 35 kg a sada je dizačica tegova

Sophia Ellis je heroina koja je prešla put od anoreksije do takmičenja u profesionalnom dizanju tegova. Iako...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Najbrutalniji "fitness prank" ikada

Eksplozija stomaka

Najbrutalniji "fitness prank" ikada

Legendarna teretana na otvorenom Muscle Beach u Kaliforniji, mjesto je na kom su svojevremeno trenirale neke...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>Srčano zatajenje uzrok tužne smrti bodybuildera

Par dana pred prosidbu

Srčano zatajenje uzrok tužne smrti bodybuildera

Srceparajuća priča o smrti 25-godišnjeg bodybuildera iz Velike Britanije Sama Standerwicka, potresla je...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Steroid bi mogao UFC šampiona koštati karijere

Jon Jones pred krahom

Steroid bi mogao UFC šampiona koštati karijere

Šampion UFC-a Jon Jones, samo par dana nakon herojskog poduhvata i velike pobjede nad Danielom Cormierom koja...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)