Savjeti za zdravo debljanje - Body.ba

Korisni savjeti

Savjeti za zdravo debljanje

Piše: Body.ba

Petak, 30.01.2015.

Savjeti za zdravo debljanje

Ne muče muku samo djevojke koje žele da smršaju, već i one koje žele da dobiju koji kilogram plus, ali im to nikako ne uspijeva. Ipak, to ne znači da treba da se hrane nezdravo i kalorično, već da poslušaju neke od savjeta koje daju nutricionisti. 

Najvažnije pravilo za zdravu liniju jeste šta jedete, a ne koliko jedete. Zato, bez obzira na to da li se trudite da smršate ili udebljate, vodite računa o tome šta unosite u organizam. Prije nego počnete, bitno je da se pripremite za činjencu da se trebate truditi u ovom procesu. Zdrava izgradnja mišića se ne dešava preko noći, a cilj je da ne dobijete salo, već mišiće, a pri tome da ostanete zdravi. 

Vaša misija je da povećate kalorični unos, ali sa zdravim namirnicama. Da li će to biti 500 ili 1.500 kalorija zavisi od metabolizma i težine koju želite dobiti. 

- Kao i kod mršanja, bitno je da jedete više obroka tokom dana (5-7), ali kako biste se udebljali potrebno je da povećate dozu u kombinaciji sa ugljikohidratima. 

- Proteini su bitni za izgradnju mišića, a od ugljikohidrata treba da izbjegavate šećer i da jedete više riže, krompira i tjesteninu.

- Masti unosite sa povećanom konzumacijom orašastih plodova i namrinica kao što je puter i maslinovo ulje.

- Bitno je da ne preskačete obroke, već da zadržite konstantnu količinu kalorija, jer u suprotnom vi ćete se debljati nezdravo i stvorit će vam se masne naslage.

- Pored cijelog režina ishrane na zaboravite na vježbanje, bar tri puta sedmično, kako se kalorije ne bi pretvorile u masti već u mišiće. 

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Vole "punije": Pet država čije su žene najdeblje

Najviše pretilih

Vole "punije": Pet država čije su žene najdeblje

Pretilost je globalni problem modernog društva koji kao dokazan uzročnik stoji iza cijelog niza različitih...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Šta se desi kada pijete pivo 30 dana uzastopno?

Pola litra svakoga dana

Šta se desi kada pijete pivo 30 dana uzastopno?

Naučno istraživanje kojim je urednik Bright Side-a odlučio jednom za sva vremena ispitati tvrdnje da je pivo...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Neuništivi kraljevi sa preko 700 mečeva u eliti

Važnost zdravog života

Neuništivi kraljevi sa preko 700 mečeva u eliti

Držati se perfektno svih pravila i živjeti životom profesionalnog sportiste tokom cijele karijere, jeste...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Koristila je steroide 90-ih, ovako izgleda danas

Žene i testosteron

Koristila je steroide 90-ih, ovako izgleda danas

Denise Rutkowski je devedesetih godina prošlog vijeka bila više od zgodne fitness takmičarke, a onda se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)